keskiviikko 21. syyskuuta 2016

Nappulatesti

Oli aika järjestää kunnon nappulatesti ja selvittää tietystä nappularyhmästä suosikit. Napulat asetettiin lattialle niin, että niihin pääsi käsiksi yhtä aikaa ja määrällisesti niitä laitettiin pieni kourallinen eli n. parikymmentä nappulaa. Testiin pääsi seuraavat nappulat:
 • Porta 21 Sensible
 • Orijen Cat & Kitten
 • Applaws Senior Chicken
 • Canagan Free Run Chicken
 • Power Of Nature Golden Years
 • Applaws Chicken + Extra Duck

"Haiden" pyöriessä jaloissa, haasteelliseksi osoittautui aloittaa testi niin, että nappuloihin pääsi käsiksi yhtä aikaa. Testin edetessä esiintyikin eri huliganismin muotoja - kyytiä saivat niin opastaulut kuin testin järjestäjätkin eli yleisessä järjestyksenpidossa oli selkeitä ongelmia. Testialueen olisi voinut rakentaa suljettujen ovien takana, mutta emme halunneet lisätä yleistä jännitettä ja hermostuneisuutta.
"Hait" ovat saapuneet; vas. Sofi, Laku ja Pesonen


 Huligaani Hannu viivästyttää testiä


Itse testitilanteessa olimme myös havaitsevinamme jonkinlaista hätäilyä ja liki välinpitämättömyyttä, sillä paikoin testattavia nappuloita imuroitiin vauhdilla napaan siinä järjestyksessä, johon ne oli asetettu. Tärkeintä tuntui olevan määrä, eikä laatu. Testin luotettavan lopputuloksen eduksi, voimme kuitenkin todeta, että testaajat harjoittivat myös selvää valintaa. Ei ole sattuma, että eräät merkit jäivät paikoin kokonaan koskematta. Valintoja siis tehtiin.

Tasavertaisuuden vuoksi vaihdoimme myös eri testikerroilla nappuloiden järjestystä eli näin sekoitimme pakkaa. 

Testiin saivat osallistua kaikki talouden kissat, mutta tosiasiassa vain osa oli läsnä testitilanteessa. Pääasiassa Laku ja Sofi hoitivat päätehtävän, mutta myös Hannu oli kiitettävästi läsnä, kun valittiin mielinappuloita. Pesonen, Piri ja Jetta piipahtelivat silloin tällöin uteliaisuuttaan katsastamassa tilanteen. Tippa seurasi sivummalta ja sai oman osansa tiskin alta. 

Piri nuuhkii testimenestyjää

Pääpiirteittäin jokaisella kerralla pari nappulakasaa hävisi alta aikayksikön ja pari kasaa jäi pidemmäksi aikaa lojumaan. Ne, mitkä ensin hävisivät, vaihtelivat. Testitulokseen yleisesti vaikuttava aika oli pikadeittimäinen n. viisi minuuttia. Joissain tapauksissa, koskemattomien nappuloiden kohdalla, arviomme menekin pidemmällä aikahaarukalla. 

Kissoja ei pidetty testiä varten nälässä, vaan testit istutettiin päivän nomaaliin ruokintaan.Tässä testin tulokset (nopein mennyt nappula sai 6 pistettä, toiseksi nopein 5 pist jne...):


8 kommenttia:

 1. Huliganismia :D Eikö kaikki ottaneet tieteellistä koetta vakavissaan :D Hyvä tutkimus ja selkeät pisteytykset, kiitos! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paikoin kuritonta! Opastauluja tönittiin ja lattialla maattiin. Pahin taisi olla porukan Hannu-poliisi!

   Poista
 2. Mielenkiintoinen ja varsin tieteellisesti toteutettu kotilähtöinen koe,arvostamme suuresti ;D

  Kauhulla katselen oman suosikkisarjan huonoa menestystä: POW on vikalla sijalla. Nyt ei tiedä kuinka tämä kissatäti suunsa laittaisi, tai siis sijoittaisi rahansa oman lauman ruokintoihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lohdutukseksi voi todeta, että samat rahat ovat menneet täälläkin. Jos Feline Porta olisi ollut ainoa testattava nappula, olisi se ollut viimeinen (hymiö).

   Poista
 3. Kattava testi ja kiistaton testitulos! Testiraati oli varmasti lahjomaton. :)

  VastaaPoista
 4. Nappulakomitea ei törmännyt missään vaiheessa minkäänlaiseen lahjontaan tai jopa korruptioon. Tämä testitulos on puhdas. Putsis-clean.

  VastaaPoista
 5. Empiirinen tutkimus on tehty luotettavasti, arvostan.

  VastaaPoista
 6. Kaikki nappulat käännettiin ja pakkaa sekoitettiin. Varsinaisesta tekstistä ei varsinaisesti selvinnyt se, että testi jaettiin useammalle päivälle.

  VastaaPoista