torstai 1. syyskuuta 2016

Outoja aikoja elämme

Kesäkuun puolivälissä, n. kaksi ja puoli kuukautta sitten parvekeelle asennettiin kiipeilytaso, jonne oli heti asenuksen jälkeen tunkua. Vaan Hannu ei sinne uskaltanut uteliaasta kurkkimisesta huolimatta mennä. Eilen mökiltä palatessamme, siinä niitä näitä tavaroiden järjestelyitä puuhastellen, yht´äkkiä toisella tasolla näkyi kellertävät koivet. Hannu oli hypännyt tasolle! Siellä se kullankeltainen majakanvalo säteili tyytyväisyyttä ja tarkasteli valtakuntaansa ylhäältä käsin. "Minä olen täällä", Hannu taivasteli ja samalla kurkki tason pohjaa ja nuuhki seiniä.

Hannu yllätti


i
Piri


Iltojen pimentyessä on Pirillä tullut unihiekka hieman aikaisemmin ja sen Piri tiedottaa myös meille. Mikäli istumme iltaa tietokoneen äärellä, tulee Piri jossain vaiheessa olan taakse kurnailemaan nukkumaanmeno ajoista ja siirtymäaika alkaa Pirin mielestä välittömästi. Ilmoitukset välitetään joko kuristen, pyörien, puskien tai muuten vain hyppelehtien. Jos näihin Pirin nukkumaanmeno kehoituksiin ei reagoida, saattaa Piri tehostaa valvontaa heittäytymällä jalkoihin selälleen makaamaan ja jalkojen juurelta suurilla silmillä vilkuillen. Kun lopulta koittaa se nukkumaanmeno aika, hypitään riemusta hetken aikaa seinillä ja juostaan kuristen ympäri kämppää ja loikitaan keppikissahyppelyä! 


Kesän viimeisiä lämpöisiä auringon säteitä metsästävä Pesonen makaili aamupäivällä Vihreän huoneen rantapaikalla ja Piri tuli käymään läheisessä mukavuuslaitoksessa. Pesonen antoi Pirille istumarauhan ja poistui toisaalle. Pesonen valitsi kuitenkin eteisen käytävältä paikan, jossa ei aiemmin ole pitkiä aikoja viettänyt. Siltä paikalta Pesonen pystyi kuuntelemaan tarkasti mitä ympärillä tapahtuu, mutta se aika jonka Pesonen siinä köllötteli ja havainnoi, oli yllättävän pitkä. Paikka oli niin yllättävä Pesosen valitsemaksi, että kirjoittaja hämääntyi ohi mennessään useampaan otteeseen luulemaan Pesosta Lakuksi!

Ylipäätään Pesosen kohdalla saa ihmetellä, kuinka sokea kissa tietää miten päin oven pielessä vaanitaan ja missä on oikea kulkusuunta. Pesonen osaa ottaa suuntansa välittömästi.

Syksy on siis alkanut seikkailen. Tervemenoa kesä, mikäli syksystä tulee näin mielenkiintoinen!

Pesonen parkkerasi yllättävään paikkaan

4 kommenttia:

 1. Pepsikin pyytää aina iltaisin nukkumaan. Se haluaa nukkua makuuhuoneessa meidän kanssa. Onko Pirillä sama tyyli? Onnea Sofille Primacat kuukauden sankarista, josta luimme Primacatin facesivulta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä Piri kampeaa koko komeudellaan sängyn perälle - ja nimenomaan perälle, sillä Piri painuu sängyn pätylaitaa vasten ja vetää siihen ruodon suoraksi. Sofi kiittää onnitteluista ja yrittää käyttäytyä syyskuun esimerkillisesti. Lokakuussa voi käyttäytyä jo merkillisesti!

   Poista
 2. Meilläkin Olga alkaa nukkumaanmenoajan lähestyessä ilmoittamaan, että nyt olis aika. On hyvä, että kissat huolehtii ihmisten jaksamisesta.
  Sofille paljon onnea! T. Sofi ja muut

  VastaaPoista
 3. Pirin määrätietoisuus on sitä luokkaa, että kohta viedään tassu kädessä huoltaja koisimaan. Hyvä että huolehtivat!
  Sofi kiittää onnitteluista! T Sofi ja porukat

  VastaaPoista