sunnuntai 27. marraskuuta 2016

IKEA

Aikoinaan huonekaluliike IKEAn reissut olivat koko perheen, siis senkin osan joka jäi kotiin eli lemmikkien vierailu. Tarkoittaa sitä, että hyvin monesti kotiin tuotiin kissalle esim. peti tai makuualusta - ja hyvä peti tuotiinkin! Sitten tapahtui jotain - perheet hajoitettiin ja eläimet unohdettiin. Pedit ja muut eläimille tarkoitetut tuotteet katosivat hyllyiltä. Ja toden totta, edes IKEAn kuvastossa ei tepsuttele yhtään kissaa tai koiraa. 

-...suunnittelemme tuotteemme aina oikeaa ihmistä varten.-
IKEA kuvasto s. 3

Harmin paikka, sillä meidän, tällä hetkellä seitsen kissainen taloutemme huutaa IKEAn kisapetien perään. Käyttäjiä olisi! Monesti bloggareiden kuvissa näkyy taustalla kyseisen jättikaupan muita tekstiilejä - myös meillä. Peittoja ja vilttejä  ostetaan ja niitä sitten taitellaan tai järeämmälle päälle sattuessa leikellään sopiviin osiin, jotta perheen lemmikkijäsenillä olisi hyvät oltavat.   

-Tekstiilit ovat nopein tapa saada kotiin lämpöä ja persoonallista tyyliä. Matot, koristetyynyt, torkkuhuovat ja verhot muuttavat minkä tahansa huoneen ihanaksi pehmeäksi pesäksi.-
-IKEA kuvasto s. 232

Pesosen yksi lempipaikoista - IKEAn peti (poistunut valikoimista)


Sokea kissa Pesonen tykkää IKEAsta ostetusta punaisesta pyöryläpesästä, jossa on muhkeat n. 10 cm korkeat nojailureunat. Kysyin IKEAlta s-postitse, miksi lemmikeille ei ole nykyään mitään? Olivat tietysti iloisia, että lemmikeille tarkoitetut tuotteet olivat miellyttäneet, mutta samalla pahoittelivat että valikoimista poistuu säännöllisesti tuoteryhmiä, jotta uusia tuotteita mahtuu mukaan valikoimiin. Kurja, että nämä ns. uudet tuotteet ovat syrjäyttäneet juuri lemmikit. Olisi kiva tietää, mitä nämä uudet tuotteet ovat? No, se on tietysti IKEAn valinta ja sitä kunnioitetaan. Ei jokaisessa kahvilassakaan ole lempikakkua tai sitä mielikahvia. Ehkä naapurissa kuitenkin on?


-Olohuoneessa tehdään niitä asioita, jotka tekevät elämästä elämisen arvoisen.- 
IKEA kuvasto s. 75 

IKEAlle lähettämässäni s-postissa napisin vielä siitä, että lemmikeillä kyllä rahastetaan, sillä IKEAn mallistoon on tullut varsin kaunis Niina Aallon suunnittelama MATTRAM -kangas. Enemmän kankaasta ja suunnittelijasta mainiolla Kissakas-sivustolla https://www.kissakas.fi/artikkelit/316-maatiaiskissa-naksu-on-ikea-n-suosikkikankaan-malli

Kuin hiljaiseksi huudoksi tarkoittaen, pötköttelee Laku sohvalla niin, että pää on tuettuna Mattram-kankaisiin tyynyihin. Kuinka tyylikäs olisi tämäkin kuosi kissapedissä! 

Laku hakee nojaa Mattram-kankaisesta tyynystä


-Aamu alkaa peittokasan ja pehmeiden pielusten keskeltä ja päivä päättyy samaan paikkaan. -
IKEA kuvasto s. 125 

IKEA ei lemmikeille lupaa mitään. Ei nyt, ei jatkossa. Kun selaa IKEAn kuvaston sivuja ja siellä vilisee lastulevykaappeja ja muita solmiolle tärkeitä sijoituspaikkoja, tietysti ihmettelee IKEAn valintaa. IKEA on valintansa tehnyt - myös ihmisen puolestasi. 

Meidän IKEA on n. 50 km:n päässä. Joka kerta kun kotiin on tuotu kissapeti tai muuta mukavaa kissoille, on kotiinpaluun merkitys ollut suurempi! Vastaanotto on huomattavasti räiskyvämpi. Nyt kun seuraavan kerran käymme IKEAssa, on kotiinpaluu kuin lähikaupasta palaaminen.6 kommenttia:

 1. Miksi ihmiset käyvät siellä Ikeessa kun sieltä ei tuoda edes kunnon tuliaisia. Niiden laatikotkin on niin litteitä, ettei kissa sinne mahdu! - Pepsi ja Max

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta murisette Pepsi ja Max! "Järki käteen ja kivijalkaostoksille!" -Pesosen porukka-

   Poista
 2. Tuo on niin totta! Meillä on Ikean vilttejä ja lampaantaljoja kissojen alustoina, onneksi on edes niitä. Mattram -kankaasta voisi tietty tehdä itse pesän jos olisi innostusta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsehän näitä ratkaisuja on tehtävä. Vilteillä ja peitoilla voi vuorata kaikenlaisia laatikoita ja koloja, mutta mukavampi olisi saada suoraan nimenomaan lemmikeille tarkoitettuja tuotteita.

   Poista
 3. Enpä olekaan tullut edes ajatelleeksi, että siellä on joskus lemmikkijuttuja myyty! Joko ne on poistettu valikoimasta ennenkuin olen IKEAssa käynyt, tai sitten olen vaan ollut sokea. Harmi kyllä jos ovat täysin sivuuttaneet lemmikit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä on jo useampi vuosi aikaa kun lemmikeille jotain oli. Hassu sinänsä kun tarjolla on kuitenkin kissaverhoa ja -tyynyä eli kuvittelisi ostajien olevan edes osan eläinihmisiä. Siinä sivussa voisi pari petiä olla ihan hyvin!

   Poista