maanantai 19. joulukuuta 2016

Rauhallista joulunodotusta

Olemme jo syvällä joulukuuta ja sitä myötä kaikenlainen mikrotohina lisääntyy. Siellä täällä rapisee, kolahtelee ja välähtelee - tontturalli lienee kuumimmillaan. Kissat aistivat tohinan, mutta ihmettelevät sen laatua; nyt ei mennä lääkäriin. Täytyy kyllä totuuden nimissä sanoa, että tämän vuoden joulun alus on ollut äärimmäisen rauhallinen. Piparit paistettiin kaikessa rauhassa, eikä joka aamuista joulukalenteriakaan revitä käsistä, vaikka selkeästi herkuista on kyse!

Sofi ja Pesonen herkuttelevat joulukalenterilla
Tänään tuli kuusi tupaan, ryminällä ja pää edellä. Kaikkea ryminää ihmetellään, mutta kun kuusi laitettiin parvekkeelle seisomaan, niin siinä ei sitten mitään ihmeellistä ollutkaan. "Menkää nyt katsomaan..", hoputettiin kissoja. Laiskasti löntystäen väsyneet kissat lähestyivät apposen auki olevaa parvekkeen ovea. Hieman kurkittiin ja nopeat nuuhkaisut käytiin ottamassa. Pesonen ei raaskinut sängystä edes nousta, vaan vaihteli asentoa sen mukaan kun toinen kylki viileni. Kyllä aiempina vuosina kuusi on enemmän kiinnostusta herättänyt. No, antaa sen muhia parvekkeella ja myöhemmin avataan ovi uudestaan, josko sitten oudon tuoksuinen iso luuta kiinnostaisi?

Laku tarkastaa kuusen aitouden


Hannu nuuhkii jo jotain muuta
kuin kuusta


Saa nähdä jatkaako Pesonen rentoa joulunviettoa? Kun kuusi on lopulta jalkaan ja tupaan saatu, on Pesonen yleensä kuusen ympärillä käyskennellyt, jopa välillä pötköttelypaikan kuusen alta valinnut. Myös kuusenkerkkä on maistunut. 

Joka vuosi on Pesosella kuusi ollut, aina vuodesta 2013 alkaen, jolloin Pesonen vietti eläinsuojeluyhdistyksen kissana joulun vielä eristyksissä. Silloin toimme lähimetsästä pienen puolimetrisen privaatin kuusentyngän Petskille, josta se oli silminnähden tyytyväinen. Pesonen järsi ja nuuhki sitä ja pötkötteli sen vieressä.

Mitä tässä höntyilemään - kuusi tuoksuu jos se tuoksuakseen, se kaatuu jos se on kaatuakseen - kunhan peti on lämmin ja kupissa ruokaa ja ne tontut eivät pitäisi mekkalaa. 
STOP PRESS!

Pesonen mittaa joulukuusta
Painokoneet seis! Ja kun postaus "rauhallisesta joulunodotuksesta" oli saatu julki, nousi Pesonen sängystään, köpötteli hissukseen parvekkeen ovelle ja koputti oveen; "Nyt haluan mä ulos". Vastoin viime aikojen tapoja, nyt Pesonen ei jäänyt pyllyilemään kynnykselle, vaan asteli sen ylitse ja meni nuuhkimaan parvekkeella topakasti seisovaa kuusta. Pesonen nuuhki tarkasti monelta kantilta, kunnes nousi koko pituuttaan nojaamaan kuusta vasten. Ellei Jetta olisi vienyt Pesosen huomiota, olisi Pesonen eittämättä lähtenyt kiipeämään kuusta pitkin. Yleisen hämmingin välttämiseksi lienee hyvä, että Jetta vei huomion. 

Kyllä Pesonen hereillä on. Petski on vaan maltillisesti odottanut kun kunnolla alkaa tapahtumaan. Nyt tapahtuu ja vanha Rouva on tapahtumissa mukana!

4 kommenttia:

 1. Oi kuusi! Toivottavasti meillekin tulee. Sen tuoksu ja se kuusivesi! - Pepsi ja Max

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Malttia Max ja Peps! Eiköhän sieltä joku "vihta" jossain vaiheessa ilmesty nurkkaan. Muistakaa naukua! -petski-

   Poista
 2. Hyvä Pesonen, osallistu vain kuusi-intoiluun! Saapahan ihmiset ihastelun aihetta ja ehkä jopa jouluisia kuvia, niistä ne aina tuntuu pitävän.. - Kassinen ja Seppo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksi, kaksi, kolme, kuusi! Kuvia tulee, kun Pesonen laittaa joulun kuusivaihteen päälle! "Malttia kaverit!" -Petski-

   Poista