lauantai 17. helmikuuta 2018

Kuvakatsaus Eläinten ääni - mielenosoituksesta





































6 kommenttia:

 1. Hyviä kuvia, onneksi on tuonkin verran ihmisiä pässyt paikalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moni otti reitin varrella kuvia ja toivottavasti edes näin välillisesti viesti meni eteenpäin. Suuremmalla massalla olisi toki ollut enemmän painoa, mutta hyvä näinkin.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Yritettiin edes. Ja jatketaan, kunnes menee perille, eiks jeh! -henkilökunta-

   Poista
 3. Aika pienesti oli mediassa, mutta toivotaan, että herättäisi edes jotkut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. YLE oli paikalla, mutta nopeasti menee ohi. Paljon myös reitin varrella ihmiset ottivat kuvia, mutta siinä ykkösviesti lienee ollut pelkkä "mielenosoituskaupungissa". Kyllä viestin vieminen on meidän eläinihmisten homma. Ja yksi virhe on se, että moni luulee, että ainoastaan "kettutytöt", hipit ja eläimiä vapauttavat aktivistit osoittavat mieltä. Päinvastoin, tämä mielenosoitus koski niin laajaa massaa. Kissaporukalle olisi ollut sirutusjutut, juomaveden saannit koskevat kaikkia, samoin suurta määrää tuotantoeläinten asiat. Esim. Animalian ja osittain SEY:kin ongelma on se, että niiden sivuilla näkee paljon shokeeraavia kuvia ja se pelottaa (tottakai) ihmisiä. Ihmiset pitäisi saada toisella tavalla tajuamaan, mitä tuotantoeläinten elämä nykyään on. Moni sulkee heti silmänsä ja korvansa, kun näkee TV:ssä kuvaa. Ei siinä ehdi sisäistämään ja ymmärtämään.

   Sama pätee haastatteluihin. Ihmisten kanssa pitäisi jutella ja mutustella asioita.

   Eläinten ääni-mielenosoituksen facebook sivulla oli osallistuneita tapahtumaan n 1000 henkeä ja kiinnostuneita n 4000 henkeä. Piru kun nämä kiinnostuneet olisivat oikeasti olleet kiinnostuneita. 4000 hengen määrä olisi kohahdattanut eri tavalla!

   Ja se kävi selväksi, että vaaleissa äänestämällä voinee vaikuttaa. Erään tietyn keskustalaisen oloisen puolueen sanoma oli kovin negatiivinen ja vähän vasemmalle päin katsovan puolueen viesti parempi. Luota sitten poliitikoihin.

   Samaan aikaan kun mielensoitus oli, uutisoitiin kuinka sikatilalla porsaat olivat syöneet toisiaan. Itse olisin valmis lähtemään viikonloppuna uudestaan osoittamaan mieltä. Ja kun ensi kerralla marssitaan, pyydän taas uuden kaverin mukaan, joka tykkää eläimistä. Ei tarvitse olla aktivisti, vegaani tai hippi. Ihan tavallinen järkevä ihminen, jolle eläimet ovat tärkeitä. Uutta mielenosoitusta kehiin ja näytetään, että olla tosissaan! Räyh!

   Poista