maanantai 9. heinäkuuta 2018

Rivien välistä ruokailua

Pesoselle tuttu tuoksu, mutta Sofille eka kerta

Piipahdimme tutussa lemmikkieläinkivijalkakaupassa täydentämässä pakastelokeron tarjontaa ja siinä kassalla niitä näitä höpötellessä liikkeen pitäjälle valkeni, että taloudessamme on kissoja seitsemän ja että heidän ottamuksista pidetään kirjaa blogin merkeissä. Kauppias iski kannat yhteen ja kipaisi nopeasti pakkasen puolella. Hän palasi kädessään pätkä luovalta kuullostavan hiiri-pakasteen kanssa ja antoi sen testattavaksi. Otimme tietysti haasteen vastaan, sillä onhan kaikkien etu, että kauppias pystyy tarjoamaan asiakkaille käypää tavaraa.

Kauppias pyysi meitä laittamaan kokemuksesta viestin myymälän facebook-sivulle. Emme kuitenkaan laittaneet.

Miksi emme laittaneet, siitä seuraavassa rivien välistä luettuna;)

Murskattua hiirtä
pakasteena

Pakaste on murskattua hiirtä makkaran muodossa  - no, sulatessa se alkaa näyttämään enemmän murskatulta hiireltä kaikkine murskaantuneineen osineen ja jäsenineen, kuin makkaralta. Kissoja se ei toki haittaa, mutta herkempiä saattaa hirvittää. Hetkeä kaupasta paluun jälkeen sen tuoksu oli lähinnä kiinnostava ja se kiinnosti vielä siinäkin vaiheessa, kun pötkö oli jäisenä annosvalmiiksi puolitettu. Kolmas kerta, kun tuote oli täysin sulanut ja lautasella suolineen pätkineen syömäkunnossa, loppui kiinnostus. 

Missä mun ruoka, huokailee Tippa


"Seitsemän kuppia pöydällä". Miksi sitten Tippa harhailee ja katsoo silmiin anovasti, samaa tekee Piri joka liki nuolee penkkiä ja kaivaa vanhat 70-luvun maalipinnat esiin. Hannu huutaa nappulaa. "Kiss kiss kiss, nyt olisi herkkua tarjolla". Pesonen kaikkiruokaisena tietää, mitä herkku on mutta pimittää tietoa, pimittää pitkään. Vaikka kesä puskee jo vastasyntyneitä poikueita pöntöistä lentoon, Hannu harrastaa lautasten lomassa slalomia. Hannu tietää, että kaapin oven takana on Kuninkaallista Kania ja esittää soidintanssin. 

Tippa pörisee, mutta sen vuoksi ettei ole saanut omaa lautasta. Ei ole vielä edes nähnyt sitä. Sitä ihan oikeaa omaa lautasta, jossa on sitä ihan oikeaa omaa ruokaa. Ei edes tuoksu siltä.

Pesonen odottaa pääruaan saapumista - ei vielä tiennyt, että
pääruoka tarjoiltiin joAstiat kilisevät kuuden tähden-ravintolan edestä ja tarjoilu pelaa! Sofi ei hiirtä ole koskaan silmiin katsonut, joten tämä kerta voi olla eksoottinen. Sofi ei ole eksotiikan perään, vaan nuolee jo toisaalla suutansa. 

"Op, älä heitä ruokia vielä pois", saa hieman hätäinen tarjoilija palautetta ja laskee lautasen lattialle. Herkutelkoon ajan kanssa, sillä nythän on kesäyö.

"Op, älä heitä ruokia vielä pois"


Seitsemän kissan raati on armoton - tyhjentää kupin jos toisenkin, mutta jättää tiettyihin kuppeihin koskematta (vaikka on kesäyö). Liekö kissat sitten kuulleet tarinoita niistä hiiristä, joille rakennettiin kokolattiamatosta vintin ovelta rappuja pitkin ylös kaistale, etteivät jää ovelle jumiin, tai siitä hiirestä joka herkuttelee henkilökunnan kanssa kahvitauolla pipareita tai sitten vaan ovat hyviä kavereita sen hiiren kanssa, joka käy olohuoneen ikkunan luona, aluskasvillisuuden takaa morjestamassa. Hiiri on kiva kaveri, mutta pakasteena hyödytön. Sellasta tässä on tuumailtu. 


Sama lautanen kolmen tunnin päästä
  

  

6 kommenttia:

 1. :D :D :D

  Voi vitsit mikä tuote! Harmi, ettei maistunut, olisi ollut kyllä todellakin vaihtelua kerrakseen. Oletteko kokeilleet niitä käärmeille tarkoitettuja hiirenpinkkejä tms? Meillähän kokeiltiin kerran, Kassinen ei syönyt ja Naama-vainaa söi vähän pitkin hampain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on todennäköisesti käynyt niin (hetkinen, Tippa tököttää näytön edessä... toimittaja ei näe mitään...) ...käynyt niin, että Pesonenkin on niin urbanisoitunut, ettei tiedä enää moisista herkuista. Pah, pikkukaupunkihan tämä - rotat, ketut ja hiiret vilistävät kylää sen minkä kerkiää.
   Viime viikonloppuna tapasin naapurikaupungin kivijalkaeläinliikkeessä vanhan kaverin, joka juuri osti sadalle, juu´u sadalle käärmeelle hiiriä ja täytyy sanoa, että nyt jää nuo hiiret meiltä ostamatta. Vielä on toinen puolikas tuosta em. surkuhupaisesta pakkas-hiirestä kokeilematta, joten venytellään vielä kerran naamoja. Tsemppiä kissat! Kokit on teidän puolella, vaikka aina ei uskoisi:) -henkilökunta-

   Poista
 2. Hannu huutaa nappulaa :D repesin tyystin. Kuin myös kissatädin viestille "nappulaa Hannu". Mainio blogi teillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tattis! Tällaista tämä on, kun nämä (kissat) järkkäävät päiväkohtaista ohjelmaa uuteen uskoon sen minkä kerkeävät ja blogi-toimittaja yrittää pysyä perässä. Välillä hullua myllyä, välillä pelkkää myllyä ja välillä jauhetaan myllynkiveä niin, että joka huoneesta kuuluu kuorsaus.

   Pääidea blogissa lepää kuitenkin Pesosen elämässä - siinä, kuinka sokea kissa pärjää. Kerromme Pesosen kuulumisia, kun kerrottavaa tulee. Siinä välissä blogi rönsyilee muissa tapahtumissa.

   Mukovoo kesän jatkoa! - Petski porukoineen -

   Poista
 3. Voi kissat !
  Siinä olisi justiinsa se oikea sapuska, jonka kanssa voisi henkilökuntakin ollan huolehtimass lisävitamiineista sun muista. Ilmankos siis ei maittanut, ihan liian helpolla ne ihmiset sitten pääsisi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä "herkkua" on vielä puoli patukkaa jäljellä, joten kissoilla on vielä mahdollisuus tankata oikeanlaiset vitamiinit. Täytynee virittää kuppiin naru ja vetää sitä, jotta kissat saavat saalistaa sen:) -henkilökunta-

   Poista