lauantai 14. heinäkuuta 2018

Sattuu ja tapahtuu

Ilta on laskeutunut ja olohuonetta valaistaan pienillä valoilla. On hiljaista. Ilma on tyyni. Hiljaisuus rikkoutuu parvekkeelta kuuluvana ripeäliikkeisenä liikehdintänä. Kahahduksia ja levotonta kuhinaa. Siellä tapahtuu jotain mitä me, henkilökuntalaiset emme näe, emme havaitse. Kissoja on kasa ja joku on nähdäksemme voitolla, mutta emme vieläkään tiedä mistä kisataan!? Hannu porukan poliisina touhuaa aktiivisena, koska on pakko. Laku on nuoruuttaan aktiivinen ja Pesonen tulee paikalle askeleen koko ajan jäljessä. Piri touhuaa eniten ja on selvästi tilanteen herra. 

Piri - tilateen herra

Kun pääsemme paikalle ja olemme saaneet tilanteesta edes hitusen kiinni, Piri säntää sisälle ja pitää muihin etäisyyttä. Samalla huomaamme, että Pirillä on suussa valtava yöperhonen, joka räpiköi ja pääsee ajoittain karkuun - vain hetkeksi, sillä Pirin kissanvaistot ovat terävöityneet valtoimenaan olevan adrenaliinin avulla. Piri on saalistaja, joka murisee, eikä halua ketään hänen ja saaliin väliin - ei edes meillä ole asiaa. 

Piri juoksee luonteikkaasti makuuhuoneeseen ja sieltä pois. Olohuoneessa yökkönen pääsee karkuun ja lennähtää ikkunaan. Kissojen korkeus yltää ainoastaan sohvan reunalle ja kaksijalkaisten pituutta hyväksikäyttäen pystymme puuttumaan tilanteeseen. Koppaamme yökkösen lasikuvun alle ja viemme sen parvekkeen rakosesta ulos. 

Piri on vielä hetken polleaa poikaa ja muut äimistelevät Copperfieldmaista nopeaa ja mystistä hetkeä. Yökkö tuli ja meni - kaikki tapahtui nopeasti.




Aamu lepää vielä hetken, sillä onhan vasta viikonlopun ensi säteet. Puuro pyörii mikrossa tutuksi tullutta yllättyksetöntä ympyrää ja valmistuu ajallaan takuuvarmaksi aamun herkuksi. Mehun kylmyys huurruttaa lasin reunoja. On lämmin aamu. 

Kissat ovat saaneet aamun ruuat ja kukin heistä tekee omaa pientä aamulenkkiä. Henkilökunta syö aamiaista keittiössä. Kolahdus ja rapinaa - jostain asunnon sisältä, Vihreästä huoneesta. Ääni joka ei kuulu aamutoimiin, saatika edes päivän rutiineihin. Täysin vieras ääni. Huone on tyhjä, mutta pellettivessasta on puolet lattialla. Ihan kuin pienet pellettinappulat olisi alunperin siroteltu matolle. Kissat tulevat huoneeseen yhtä äimistyneinä kuin mekin. Kuka, mikä, missä ja milloin? Kaikkia kiinnosti kuinka kissanvessa oli keikkunut yksin huoneessa? 



Kukaan ei murise tai luiki häntä luimussa sohvan alle. Laku tulee Sofin takaa ja nuolee nappulaa kuin se olisi haavoittunut. Lakaisukone saapuu nopeasti paikalle ja putsaa alueen. Aamun pieni tragedia kääntyy mysteeriksi, joka unohdetaan pian. Kaikenlaista sattuu ja tapahtuu - aamuin illoin.

Laku huolestui pelletti nappuloista



6 kommenttia:

  1. Voi yökkösraukkaa, väärälle parvekkeelle harhautui! Onneksi saitte pelastettua. :) Olisiko siitä ollut kuvaa?

    Vessan ulkopuolelle eksynyttä vessamateriaalia esiintyy joskus täälläkin. Kukahan ihme sitä heittelee? ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yökkö on tuossa Pirin kuvassa vielä Pirin hampaissa. Voi olla ettei selvinnyt, mutta toivottavasti menee sitten edes lintujen ruuaksi. Näin käy välillä, ei mahda.

      Kuului kolaus ja vessanappulat olivat lattialla. Huone oli tyhjä kun mneimme katsomaan eli samaa ihmetellään täälläkin! Siinä mysteeri ratkaistavaksi:).

      Poista
  2. Suuri saalistaja Piri! Harmi kun jäit ilman herkkua 😾 - Pepsi ja Max

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitähän tuo Pirikin taisi harmitella. Oli kuitenkin sen verran iso ja komea yökkö, että toivotaan että säilyi sen verran hengissä, että pystyi jatkamaan yökön elämää. Pimenevät illat ja valot ovat paha yhdistelmä, kun yökköjä sun muita yön kulkijoita harhautuu.

      Poista
  3. Looks like a great day for your kitty, thanks for the share. Looks like he made a bit of a mess:P Hope you had a great day. Keep up the posts.
    World of Animals

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Every day is a great day with these guys - mess or no mess. -staff-

      Poista