keskiviikko 16. joulukuuta 2015

Arjen tarkkailua

Hannu tilanteen herra
Olen saanut arkena viettää pari päivää vapaata ja olla kotosalla ja se kissoille outoa, todella o u t o a. Jotkut ovat kuin pöllönpoikia, kun kurkkivat kulman takaa liikkeitäni, kuin näkisivät kaksijalkaisen liikkuvan ensimmäistä kertaa. "Noinko se kulkee - sehän liikkuu". Piri ja Hannu hötkyilevät eniten. Pirin kohdalla sen ymmärtää, sillä se muistaa vielä parin päivän takaisen hammaslääkärireissun ja kerää luottamusta ja rohkeutta. Hannu hötkyilee muuten vain; mutta ottaa kontaktia kun sitä kutsuu nimellä. Sen verran Hannukin antaa hötkyille periksi, että muistaa välillä istua pöydän päässä odottamassa nappuloita, jotka ovat sen alapuolella. Taitaa nauttia palvelusta!

Tippa lienee närkästynyt, mutta kun närkästykseen johtanut tilanne raukeaa, Tippa on tyytyväinen. Närkästys johtuu siitä, kun joku (tässä tapauksessa minä) makaa sängyllä sen paikalla. Pientä tupsluikkaria, päivätirsaa. Tippa istuu tai seisoo tai hakee jotain asentoa vieressä, eikä tiedä missä pitäisi olla. Annas olla, kun tämä Tipan paikalla makaaja (minä) nostaa pyllynsä, silloin Tipan närkästys päättyy. Sängyn laidalta noustessa ja polvien vielä pitävän rutinaa, Tippa makaa jo lämmitetyllä sängyn pohjalla vailla närkästystä, lopulta äärimmäisen tyytyväisenä.  

Jetta pomppii kuin pingispallo. Tekeekö se sitä joka päivä, silloinkin kun kukaan ei ole niitä vahtimassa? Välillä kirahtelee kun nukkuu ja yht´äkkiä se saattaa ilmestyä jostain kulman takaa rapustettavaksi. 

Piri hakee vielä luottamusta

Lakulla tilanne lähtee välillä aivan käsistä. "Nyt leikitään!" ja pallo tulee tulee jalkoihin. "Nyt painitaan tai juostaan! Tai painitaan ja juostaan!". Silloin tällöin tulee mieleen onko Lakuja kaksi, sillä samalla silmänräpäyksellä, yläpömpelin pötköttelypaikalla makaa umpiunessa aivan Lakun näköinen, kokoinen ja hajuinen kissa! Laku lätkä liukas lätkä.  


Sofi on hieman Pirin kaltainen, sellainen kuuno. Silmät auki ja pää kenossa - juuri sellainen tutkiva journalisti, joka epäilee todenperäisyyttä. Sofi kuitenkin nukkuu ja pötköttelee melko paljon. 


Kaikkein rennoin on Pesonen. Pesosta ei häiritse yhtään, mikäli pientä kolinaa kuuluu keittiöstä tai joku lyö varpaansa kynnykseen. Pesonen vaihtaa asentoa ja ottaa hyviä päiväunia, välillä käyden vessassa tai syömässä. Pesonen ottaa kaiken tyynesti. 

Pesonen ottaa rennosti

Tosiasiassa kissat "villitsevät" ja inspiroivat enemmän toisiaan kuin minun haahuilevat liikkeet. Toinen rapisee jossain, niin toinen innostuu siitä ja kolmas pelästyy sitä jotain. Samalla kaikki ovat päät pystyssä ja ruletti on valmis. Näin elää pieni kissakaupunki. Kun kaikki nukkuvat samanaikaisesti, on hiljaista. 

Juuri tällä hetkellä höntyilijät Hannu ja Piri ovat hereillä. Hannu päivystää oviaukossa ja Piri makaa pöntön päällä silmät auki. Muut nukkuvat. Valmistaudutaan viettämään puolen päivän siestaa.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti