perjantai 11. joulukuuta 2015

Nappulakielto

Päättäväinen Pesonen
 Pari päivää ( no eihän se todellisuudessa niin mennyt. Eilen illalla annoimme jokaiselle nenän eteen kuivanappuloita, paitsi Pesoselle, jolla on nappulakielto. Nappulakielto juontaa parin viikon takaisesta hammaslääkärireissusta ja leikkausarvesta, jonka tikkejä vielä suojellaan. Tikit ovat pitäneet ja vain ensimmäisen yön jälkeen tuli suusta veristä kuolaa. Se oli aivan normaali reaktio. Ruokakielto on koskenut myös mm. sitkeää lihaa, jota kissat tykkäävät rouskuttaa antaumuksella, hampaat naristen - viime ajat onkin nautittu lähinnä jauhettuja ruokalistoja eli jauhettua sydäntä, sisäelinseosta, jauhelihaa ja tavallista märkäruokaa. Kostutettuja nappuloita on pariin otteeseen tarjottu, mutta menekki on ollut heikonlainen. Kuivia nappuloita on ollut tarjolla koko parin viikon ajan, mutta ne on sijoitettu pöydälle, jonne on tarvinnut hypätä. Pesonen ei tälle pöydälle ole päässyt. 

Ensimmäiset nappulottomat päivät Pesonen sitkeästi kiersi kaikki nurkat, joissa tavallisesti kuppeja on ollut, mutta melko pian huomasi etsintäretket turhiksi. Nappuloita ei tipu. Muuten on mennyt mukavasti, mutta viime päivinä Sofi on hieman alta kulmain alkanut tuijottamaan tätä eläkeläisten pilttivaliota ja haluaisi kunnon revittävää lihaa. 

"Koska jatketaan", tiedustelee Pesonen
Eilen illalla, muiden saadessa nappuloita, Pesonenkin lopulta kyllästyi  tilanteeseen; kuunteli muiden rouskuttamista ja lopulta kiipesi pöydälle vaatimaan omaa osuuttaan! Nappulakiellon on määrä päättyä parin päivän päästä ja Pesosta enempää kiusaamatta, annoimme tytön nauttia muutamasta nappulasta. Nautinto tai ei, mutta nielemällä kokonaisina meni. Pidämme kuitenkin sovitusta ajasta kiinni ja laskemme nappulakipot takaisin lattialle vasta parin päivän päästä ) pitäisi Petskin vielä jaksaa odottaa kuivia nappuloita. Kuinkahan mahtaa käydä, sen verran päättäväinen tyttö on!  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti