tiistai 22. joulukuuta 2015

Pesonen tekee tuttavuutta mummon kanssa

Pesonen kuusen juurella


Nyt on kuusi kannettu sisälle ja ensimmäiset matot käytetty tamppaustelineellä. Sukkaan pujoitettu kuusi on hieman sika säkissä-ostos, sillä kuusen muodosta ei ole hajuakaan. Ainoastaan paino kertoo jotain sen tuuheudesta. Tämän vuoden kuusi oli painava. Sukkaan pujotetun kuusen yksi hauskuuksista on sukan poistaminen ja se kuinka kuusi pikkuhiljaa suoristaa oksiaan. Oikoo jäseniään. Vaan eipä ole tänä vuonna suoristanut! Ja nyt kuusi näyttää pyylevältä mummolta. Hameenhelmoja odotellaan - varsinkin Hannu, joka on jouluisin ottanut tavaksi istua kuusen alla!
Pesonen tutustuu mummo-kuuseen
Pesosen joulu on vauhdissa sitä mukaan kun uusia juttuja tulee. Pari kertaa Pesonen kävi parvekkeella nojailemassa sangossa ollutta kuusta ja nyt kun puu nököttää jalassa olohuoneen paraatipaikalla, on Pesonen tehnyt uteliaat kierroksensa sen ympäri. Aamulla selvästi huomasi, että Pesonen on sisäistänyt kuusen ja seinän välisen raon. Sen verran sulavasti topakka lady sujahti. Tämä kulma on liian pitkä, kritisoi Laku
Ainankin Laku ja Hannu ovat kuusenkerkkänsä jo maistaneet ja myös Pesonen on omat siivut lohkaissut. Pesonen vaikuttaa olevan tilanteesta tohkeissaan - jännitys ja varuillaan olo on tiessään. Jännitys on karissut myös Lakun ja Sofin harteilta, sen verran kovaa on ravi kuusen ympärillä. Meillä matot pysyy pitämättäkin - vitsi kaipaisi juuri niitä lääkkeeksi tarjottuja nauloja. Sama pätee pöytäliinaan, joka ei kissojen mielestä kuulu pöydälle. Pesonen ei onneksi ole sen kummemmin harjoittanut pöytien koristelua. Muutenkin Pesosen liikkeet ovat maltilliset. Mm. uusiin mattoihin ja niiden paikkoihin täytyy totutella. Olohuoneen maton kääntämisen Pesonen on huomannut.

  
Oravat ovat saaneet tennispallokypärät
Kissataloudessa kuusen jalan on oltava vankka. Tarinoita kaatuneesta puusta on paljon. Tällä mummo-kuusella on onneksi topakan tossut jalassa ja mummo pysyy kyllä pystyssä kovemmassa tuulessa ja tuiverruksessa. Kissat saavat todella nähdä vaivaa mikäli aikovat kuusen kaataa. Kop kop. Kuusen jaloissa on kauniit oravafiguurit, mutta ne ovat korvankärjistään todella terävät. Samoin kiinnityspultit ovat salmiakkikuvioisena turhan kulmikkaat varsinkin Pesoselle. Ongelma on ratkaistu tennispalloilla, joihin on tehty pieni viilto. Tämän jälkeen ne on työnnetty terävien kohtien päälle. Mikäli kissa nyt jostain uteliaasta syystä meinaa kuusessa käydä, niin putoaa suht turvallisesti tennispallon päälle, joka hieman pehmentää osumaa. 

Toivottavasti Pesonen saa kaikesta jouluhässäkästä muutakin hupia kuin pelkkää olettamusta. Jos ei muuta, niin ainankin enemmän rapsutuksia. Tuntuu että nimenomaan rapsutukset ovat viimeaikoina Petskille maistuneet. Jospa pukki tuokin paketillisen rapsutuksia?


  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti