perjantai 18. joulukuuta 2015

Pesonen löytämässä joulufiilistä


Ei kuusi kiinnostanut ei
Rennosti otti Pesonen kun pipari-ralli oli keittiössä kuumimmillaan. Pesonen nukkui koko 11 pellillisen kolaamisen ajan, eikä tuoksumaailmakaan kiinnostanut. Sen suurempaa kiinnostusta ei herättäneet seinille "hyppivät" tontut tai muu joulun koristelu ja värkkääminen. Joko "vanha-rouva" on mielenkiintonsa jouluun loppuun käyttänyt? 

Pesonen kun elää pitkälti tuoksuaistinsa varassa, olisi luullut että kuusen kantaminen eteiseen ja siitä parvekkeelle herättää Pesosenkin mielenkiinnon. Kuusi tuotiin ovesta sisälle eteiseen ja Pesonen tuli vastaan, seisahtui ja "pakeni" keittiön kautta väljemmille vesille. Taisi olla liikaa kopinaa ja ähinää. Pesonen katsoi parhaakseen istuskella olohuoneen suurella matolla ja siitä vaivihkaa kammeta takaisin tuttuun pyörylään vetelemään sikeitä. 

Annettiin kuusen olla parvekkeella ja siellä kerätä tuoksuja. Illan aikana availtiin ovea, mutta vienosti kävi Pesonen parvekkeella pyörähtämässä. Ei kuusi kiinnostanut pientä nuuhkaisua lukuunottamatta. Sitä vastoin muut pikku pöriläiset hääräsivät kuusen ympärillä, ihmetellen tuota tumman vihreää verkkoon puettua nuuhkunaattia, joka istui kylmässä vesiämpärissä. 


Nukuttiin yö.


"Onko tämä se mitä luulen", tuumii Pesonen
Aamulla mansikkasoseella höystettyä puuroa syödessä katsahdimme parvekkeelle, jossa kissat, Pesonen mukaan lukien tekivät aamulenkkiä vasta perustetusta kuusimetsässä, oli Pesonen kiivennyt penkille nuuhkimaan ja tutkailemaan kuusen tiukkaa verkkosukkaan puristettua runkoa. Mikä tämä on? Pesonen pyöritteli päätänsä ja ihmetteli. Nyt oli Pesonen kiinnostunut!

Näin se ikkunapelteihin takovasta vesisateesta huolimatta hiipii joulu Pesosenkin mieleen. Kohta tuodaan kuusi sisälle ja avataan se, jolloin tuoksut ja muut aistit saavat sydämen kyllyydestä kylpeä kokemuksissa ja virikkeissä. Hieman vielä leivontaa ja muita askareita - hieman hipsuttelua ja rapinoita. Sitten levätään ja kehrätään koko sakki!  

     

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti