torstai 25. helmikuuta 2016

Tippa & vanupuikko

Nykyään ei vanupuikkorasiaa saa auki, etteikö Tippa tulisi paikalle alta aikayksikön. Parhaimmillaan Tippa kuulee rasian aukaisun jopa unen lävitse, eikä veden lasku tai yskiminen harhautuskeinona ole juurikaan auttanut. 

Onko Tippa sitten niin innokas korvia putsauttamaan, vai mikä kissaa "riivaa"? Ei vaan vanupuikko lienee Tipan kiihkein lelu! Vanupuikon kanssa leikitään sängyn päällä. Se on ensimmäinen turvallisuus-näkökulma. Sängyn päällä on leikittävä sen vuoksi, että muut kissat ovat turvassa - sen verran kiihkeästi Tippa asiaan suhtautuu, eikä siihen väliin ole muilla menemistä! Leikin alkaessa sängyn ympärille parveilee uteliaita, mutta meno on heti niin hurjaa, ettei uteliaat päät uskalla sängyn päälle kavuta. Hyvä niin.

Vanupuikkoa heitellään ja Tippa saalistaa sitä. Ja se saalistus - Tippa menettää hermonsa, silmät leiskuvat ja tassut lyövät tulikiviä ja kekäleitä. Tippa lentää ja pyörii kuin myrskyn silmä. Siihen väliin  e i  mennä! Kun vanupuikkoa ottaa pois, täytyy katsoa Tipan sen hetkinen saalistus-tila tarkasti ja että Tippa näkee mitä ollaan tekemässä. Jos puikon ottaa pois vähänkin salakavalasti, niin näpeille tulee. Leikkuri nipsauttaa sormea kuin sisialainen. Tippa hyökkää ja hyppii. Peitto saa kyytiä - lakanat lyövät laineita ja koko sänky myrskyää! Hypyt hipovat järjen korkeutta. Tippa pelaa ja leikkii läkähdykseen asti ja kun lopun aika koittaa, sen huomaa. Kiinnostus lopahtaa, tuli hiipuu ja sammuu. Kekäleitä ei enää lennä.

Seuraa varoitus! Vanupuikko-leikkiä on seurattava koko ajan, sillä puikko lentää kissan tassuista kuin raketti ja hukkuu silmistä erittäin nopeasti. Se häviää yhtä nopeasti, kuin toinen kissa löytää sen ja juoksee se suussa karkuun. Kissat tykkävät järsiä puikkoa. Vaaratilanteita ei ole syntynyt, mutta vartioimatta sellainen voi tulla. Kissa on puikon kanssa todella nopea. Nopeus yllättää.  


Vanupuikko-leikki on Tipan oma juttu, sillä Tippa harvoin leikkii muiden kanssa, jos leikkii itsekseenkään. Tippa on aavistuksen diiva ja tämä soolo suoritus sopii hyvin. Leikin jälkeen Tippa on tohkeissaan ja silmin nähden tyytyväinen - kehrää, kurisee ja nauttii silityksistä ja rapsutuksista. Jälleen yksi syy olla mustasukkainen, jos muita rapsutellaan. Tippa on 13-vuotias grand old lady, fysikaltaan jäntevin ja voimakkain hyppääjä. Silkkaa dynamiittia. Leikki on hyvä tapa hieman räjäytellä, purkaa pahimpia kiukkuja. Leikin ja peittopölyjen laskeuduttua koko talo vetää henkeä. Saattaa jopa hieman nukahtaa.

8 kommenttia:

 1. Sinä olet Tippa niin kaunis lady! Ja vauhtiakin tarvittaessa piisaa! - Pepsi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, Tippa on tippoineen kaunis (ja solakka) tyttökissa! Tippa on osin nimensä saanutkin leuan alta löytyvästä vaaleasta "tipasta".

   Poista
 2. Tekstejäsi on kiva lukea! Elävöität vauhdikkaasti ja mukaansatempaavasti. Kiitos. Täällä pitää aina poiketa lukemassa uusimmat jutut.
  Tämä vanupuikko-kirjoitus on erityisen hengästyttävä!
  Kissat tietenkin ovat aina ihania!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, mutta kaikki kunnia menee kissoille, kun tarjoilevat tapahtumat lautasella suoraan nenän eteen. Ei muuta kuin nuuhkaisee ja kirjoittaa! Kissat palkitsevat kun antaa kissojen olla kissoja.

   Poista
 3. Onpas Tippa vauhdikas lady! Hienosti on vauhti näkyvissä kuvissa.

  VastaaPoista
 4. Vauhti ja vaaralliset tilanteet oikein välittyivät kuvista, huikeaa menoa! Ne on nuo vanupuikot jännää kamaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tippa touhuaa tuulimyllynä ja vanupuikko irrallaan lentävänä lapana.

   Poista