sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Loppuviikon tärpit; Sofi ja Hannu


Katselen juuri kuinka Laku taistelee lämmittämästään petipaikastaan  Sofia vastaan. Sofi tuuppii ja kampeaa itseään Lakun mahan alta ja lopulta onnistuu siinä! Tyylipuhdas valloitus. Onneksi kerrosta alempana on paikka vapaana ja Laku laskostuu sinne. 

SOFI 

Reippaampi Sofi

Sofi on ilmiselvästi kunnossa. Loppuviikon aikana Sofista alkoi löytymään niitä tuttuja merkkejä, joita sairaana Sofi ei tee. Sofilla on mm. tapana tulla vastaan eteisen vessojen reunojen kautta tai repiä keittiön kaapinoven kalenteria. Edellä kuvattu änkeäminen Lakun kanssa kuuluu myös terveen Sofin merkkeihin, kuin myös ruuan jako tilanteessa reipas hyppääminen pöydälle. Osa näistä on "ilmiselviä" esimerkkejä, mutta esim. vessan reunojen kävely on Sofimaista. Sitä paremmin olet tilanteen tasalla, mitä paremmin tunnet kissasi ja varsinkin sairastapauksissa siitä on hyötyä.

HANNU 

Ostimme riistakameran. Ensisijaisesti sen paikka on mökillä, mutta täytyihän sitä etukäteen testata. Riistakamera kuvaa yöllä mustavalkoista kuvaa ja päivänvalossa kuvat tulevat värillisinä. Yöllä apuna on ns. mustasalama, johon eläimet eivät reagoi. Käytössä on myös videokuva toiminto.

Hannu tallentui kameraan

Laitoimme ensimmäiseksi yöksi kameran kuvaamaan keittiötä ja liikenne oli lopulta melko hiljaista. Jotain yllättävää sieltä kuitenkin paljastui. Hannu, joka päivällä käyttää pääsääntöisesti lattiapinta-alaa ja korkeintaan keittiön pöytää, löytyikin kameran kuvista keittiö sivupöydältä nuuskimasta. Hannu ei meidän nähden ennen sivupöydällä ole käynyt! Nyt kävi -  totuuden nimissä mainittakoon, että käyttäytyi kiltisti. 

Hirviö-Hannu ojentelee tassujaHannu, Hirviö-Hannu, on muutenkin "loistanut" tällä viikolla. Vessassa käynnit ovat sujuneet jälleen kerran Hannumaisen tarmokkaasti ja osumatarkkuus hiekan peitossa on yhtä laaja kuin heikoimmilla ampumahiihtäjillä, sillä sen verran hiekkakekoa on lentänyt laatikon ulkopuolelle.

Lopullisen kruunauksen rennolle viikolle Hannu teki ryövätessään nukkumapaikan, kun siihen vaihdettiin uusi pyyhe. Hetkessä Hannu omi paikan ja perusti tontin, eikä edes leikin ajaksi vaivautunut nousemaan pois, vaan nukkumapaikalta ojenteli laiskasti tassua, kun lelukeppi tungettiin herran viereen. No, paikat on käyttöä varten ja sen Hannu sisäisti hienosti!

PESONEN 

Petskin viikko on Sofin toipumisen jälkeen sujunut normaalisti; leikki on maistunut satunnaisesti, vessassa käydään kun siltä tuntuu ja ruokaa jonotetaan muiden mukana. Tuntuu, että takatalven myötä kellot ovat pysähtyneet, kukaan ei jaksa innostu mistään ja matalapaine painaa päälle. Luonto lepää ja me siinä sivussa.

Pesosen kanssa leikitään se mikä häntä kiinnostaa ja välillä silitellään ja rapsutellaan. Tuntuu, että Pesonen on ottanut rennommin Lakun ja Sofinkin kanssa, eikä rientoja ole juurikaan ollut. 2 kommenttia:

 1. Kiva, että Sofi on taas ihan kunnossa!
  Teillä kaikki on ansioituneet erinomaisesti kissamaisissa suorituksissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, välillä on aika ravit temppuradalla ja huusholli sen mukainen - viimeksi tänä aamuna (hymiö)!

   Poista