perjantai 5. helmikuuta 2016

Kissamaiset tavarat - osa 2/4 tekstiilit ja ulkoilu

Kevään korvalla tulee rymyttyä vaatekaapeista koit ulos ja pipot sisään. Paidat viikataan ja pyyhkeet niputetaan - vai onko se kissataloudessa edes mahdollista? Samalla siinä ohimennen tulee tehtyä inventaariota ja samalla löytää niitä kadonneita kuoseja ja aarteita. Ja tottakai kissa hahmona on valloittanut myös nämä kaapit ja komerot! 

Seuraavassa ruodimme ja pengomme kissamaisia tavaroita osastolta tekstiilit ja ulkoilu.


TEKSTIILIT:

Nykytekniikka on jo jonkin aikaa mahdollistanut valokuvan siirtämisen tekstiileihin ja tietysti se oma kissa täytyy painattaa myös t-paitaan. Sen suurempaa kavalkaadia pitämättä - kyllä, täältäkin löytyy jos jonkinnäköinen naama paidasta. T-paita on myös oiva tapa kerätä varoja eläinsuojelutyöhän esim. yhdistyksiä tukemalla ja on ollut mukava huomata, kuinka hienoja paitoja on ollut tarjolla. Viimeisimpänä hankintana erittäin hieno Turun alueella toimivan Dewi Ry:n Onnellinen sisäkissa t-paita. Huom. tyylikäs karvoitus, joka ei kuulu kauppaan! Koko lady fit, mutta mieskin osaa ostaa. Kesää odotellessa!

Kissahahmo villitys kun iskee oikein päälle, niin siinä sivussa unohtuu helposti tuotteen toimivuus. Pyyhe on yksi tällainen esimerkki. Kaupassa ihastellaan ja hypistellään i i h a a n a a pyyhettä, mutta kotona tositoimissa pyyhe jättää jälkeensä märän ja kolean tunteen. Mutta kun se kuva on niin kiva! Niinpä. Prosentilla miuku-mauku, meilläkin on kaapistossa  hyvin pyyhkiviä ja ei niin hyvin pyyhkiviä tuotteita. Nämä veikeät hyvin pyyhkivät kalansyöjät taisivat tassutella muinoin Anttilan sekatavarakaupassa.
Onneksi on ystäviä, jotka eivät hukuta kaiken maailman kissa-lahjoilla ja jos hieman pärskivät, niin tekevät sen tyylillä ja taidolla. Tämä  lahjaksi saatu yhteenkasvanut kissa-tyyny istuu ja nukkuu meille oikein hienosti. Tyyny on pehmeä ja mukavan tuntuinen. Ja se (ne) hymyilevät vastustamattomasti. Värimaailma on tyylikäs.  Sille löytyi välittömästi sängystä paikka ja sen se on myös pitänyt. Kiitos!
Kuten ensimmäisessä tavara-osiossa (keittiö) tuli todettua kissan saaneen paikkansa käsityökulttuurissa ja löytäneensä tiensä keittiön kautta ties minne, niin on kissalla paikka myös muissa käyttötavaroissa. Tämä kolikkopussukka on jostain suuren marketin, pitkän käytävän, pienestä sivumyyntipöydästä. Pelkistetyn kaunis pieni kissafiguuri istuu hyvin pussukassa. Hetki on pieni, mutta tunne suuri. Jokainen kissanomistaja tuntee viimeistään tässä vaiheessa koti-ikävää, vaikka olisi lähikaupan jonossa maitotölkkiä hakemassa. Miau.
ULKOILU: Satoi räntää ja oli pakkasta varmaan - 15, hitusen ennen joulua - tai vähintäänkin kurja talvikeli. Myyjäisistä ilmoittavaa kylttiä ei ollut ja roihukynttiläkin oli sammunut. Lumi oli paakkuuntunut oven eteen, niin ettei kohtalo halunnut ketään taidemuseon tiloihin. Sisällä basaarissa, myyjäisissä, nälkäiset kauppiaat söivät katseellaan jäisiä kulkijoita. Itse olimme kylmän viileitä ja haukan silmin tarkastelimme myyntipöytiä, sulkemalla korvat korpeilta. Joskus onnistaa. Pieni vaatimattoman näköinen vihreä kassi vaikutti rääpäleeltä, mutta potentiaaliselta ja sekös sulatti sydämen. Päässä pimeni sen verran, ettei kassille het´sillään löytänyt käyttötarkoitusta, mutta mukaan se lähti. Kissan kuva lienee tehnyt viimeisen vaikutuksen. Tämä pieni vihreä kangaskassi on ollut todennäköisesti paras ostos viimeisen 15-vuoden aikana. Kassi on juuri sen kokoinen, että se imee sisällensä esim. CD-levyt, pienemmät kirjat, leipäpaketin, maitotölkin tms. Sillä on hyvä kuljettaa kirjeet ja kortit jne... Pienen kokonsa puolesta se mahtuu hienosti taskuun. Se kulkee joka paikassa ja on usein ollut apuna ostoksilla. Todella hieno löytö! Tämä on tuote, josta tulee suru puseroon mikäli se pääsisi hukkumaan.Hattuhyllyltä löytyy myös oiva nippu kangaskasseja, hieman samaan henkeen kuin t-paitoja. Kangaskassia hieman fiinimpi ja kestävämpi versio on olkalaukku / -kassi, miten vain haluaa nimetä. Myös tämä versio on löytynyt isomman marketin käytävämyyntipöydästä.  

Kassia ja olkahihnaa siellä täällä juoksentelee erivärisiä kissoja. Tuote on hyvä, kaunis ja laadukas. Ajaa asian. Myyntipöydillä onkin pidettävä sen verran päänsä, että ehtii ja jaksaa tarkastaa tuotteen kunnon ja toimivuuden. Samalla tuotteen hintaa on syytä tarkastella kriittisesti. Huom! Tähän tehtävään ei miestä kannata lähettää. Niin se vaan on.

On hieman yllättävää, ettei kissa ole sen kummemmin valloittanut heijastin markkinoita. Toki virallinen kissa-heijastin löytyy takin liepeestä, mutta valikoimat ovat silti suppeat. Whiskas on jossain vaiheessa ajatuksesta saanut kiinni, mutta lienee niin, ettei tämä ko. tavaralahja ole täysin lupien ja lakien mukainen. Tämän rinnalle on syytä ottaa roikkumaan myös virallinen heijastin. Veikeä kissakuvio ja samaan rahaan pieni mainos kylkeen. Vaate kertoo käyttäjästä. Fiksu tyyppi. 


Korvalappujen kohdalla lipsui. Vaikka tuote oli halpa ja erittäin houkuttelevan näköinen, luonto ei tätä ostosta kiittänyt. Korvalaput eivät istu päähän laisinkaan. Tämä on tyyppiesimerkki siitä kun lähetetään mies asialle. Tavara oli kivannäköinen ja halpa. Kiva se on edelleen ja hyvännäköinen; siitä ei pääse ylitse, mutta käyttötarkoitus on jäänyt nollille. Tämä tarkoittaa sitä, ettei kaikkea missä kissa tapittaa, tarvitse ostaa. Ei edes joka toista tuotetta. Olkoon tämä päätä puristava, musta veikeä kissa siitä todiste. 

T-paita kissakuviolla lienee monille vakio, sillä se kulkee joka paikassa mukana. Sillä voi myös ottaa kantaa ja tehdä hyvää. Samoin kasseilla ja laukuilla voi helposti viestiä itsestään. Ja miksei niin tekisi, sillä kissasta on moneksi - myös tekstiileissä. Mutta mitä muuta kissatavaraa koti kätkee. Siitä seuraavassa taulut (kalenterit) ja figuurit osiossa.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti