torstai 22. tammikuuta 2015

Sekoamispiste

Lakulla "lintu" kiikarissa, Sofi himmailee
Noin liki kuukauden ajan, ovat naket valuneet pikkuhiljaa hyvissä ajoin illansuussa eteisen pöydälle kärkkymään, katselleet kohti katonrajassa olevaa hattuhyllyä. Tietävät mitä on tuleman – tietävät mitä odottavat; sekoamispistettä! Hattuhyllyllä säilytämme tämän hetken kuuminta lelua Bird-lelukeppiä. Vain pari päivää on mennyt kissoilta oppimiseen, mihin aikaan päivästä alkaa leikkituokio tällä uudella lelulla.

Bird-lelukeppi
Bird-lelukeppi

Verkkokauppa Zooplussan kautta tilattu Bird-lelukeppi vaatii ison leikkitilan, mikäli haluaa ottaa kaiken riemun siitä irti. Se villitsee! Kepissä on 90 cm pitkä muovinen varsi ja 90 cm pitkä nylon-naru, jonka päässä on neljä linnun sulkaa. Pitkän varren ja pitkän narun ansioista lelun liikerata on laaja. Sulkien ansiosta  lentorata on vaappuvalla tyylillä lähellä oikeata lintua. Lisäksi sulat tuottavat jännän havinan ja suhinan lentäessään. Liikerataan sisältyy myös vaara! Leikkitilan on oltava kissoille turvallinen, sillä kissojen saalistusloikat ovat korkeita ja rajuimmillaan vauhdikkaita. Kissat eivät huomaa ympäristöä kun keskittyvät leikkiin. Laskeutumiset saattavat olla holtittomia. Myös narun kanssa on syytä olla tarkkana, sillä se saattaa vauhdissa sotkeutua kissan ympäri ja näin aiheuttaa vaaratilanteen. Vastuu on omistajalla! Lelu soveltuu myös rauhallisempaan leikkiin, aivan kuten mikä tahansa narulelu.

Bird-lelukeppi rikkoutuu suhteellisen helposti eli sulat irtoavat kiinnityksistä. Hyvällä teipillä ne saa takaisin, mutta se vaikuttaa sulkien lentoon. Lelulla pystyy kuitenkin leikkimään.

Verkkokauppa Zooplussan lisäksi tuotetta ei ole näkynyt muualla, esim. eläinkaupoissa. Zooplussan kautta kolme kappaleen säästöpakkaus maksaa n. viisi euroa.


Uskomaton.: "3 maalaiskattia sekosi totaalisesti. 10 minuutin jälkeen oli lelu pakko laittaa laatikkoon piiloon, koska nuorin poju jo läähätti, eikä olisi malttan.." 

- arvostelu Zooplussan sivulta -


Asteikko 1 - 5 tassuaLeikkitilanne


Hannu saanut vauhdin päälle, Laku tarkkailee
Periaatteessa kaikki sekoavat! Piri hyppii hulluna miettimättä kummemmin seurauksia. 7,5 kg kissaa holtittomasti ilmassa on pelottavaa. Laku lentelee vieläkin hurjemmin. Lakun järki on jossain muualla kuin saalistushypyissä. Sillä on tavoitteena vain ja ainoastaan saada kohde kiinni. Ruhjeista ei niin väliä. Vastuun vahingoista Laku jättää yksinomaan meille, omistajille.  Ja Laku saalistaa loppuun asti – kunnes se piiputtaa ja pötköttää lattialla. Jetta ravaa sohvalla, se on sen reviiri. Sohvan pehmeästä materiaalista saa hyvin kiinni ja se mahdollistaa käärmemäisen liikehdinnän. Sofi ja Hannu antavat muille ensin tilaa ja sitten kun muut vetävät henkeä, tulevat he taistelemaan väsymättömän lelun kimppuun. Hannun tyyli on myös aavistuksen ajattelematon; voimalla, ei niinkään tekniikalla. Sofilla puhuu nuoruuden into ja kokemattomuus. Kuin likinäköinen lentopalloilija yrittäisi ratkaista peliä.

Pesonen maltillisesti jahtaa "lintua"
Luulisi, ettei Pesonen kaiken hälinän keskellä saisi omaa mahdollisuutta, vaan oletus on väärä. Viime päivinä Pesonen on myös lisännyt vauhtia ja nyt Petsku ottaa jopa juoksahdus askeleita ja hypähtää tämän suhisevan ärsykkeen perään. Kiinni saadessaan Pesonen nappaa sulat suuhunsa ja järsii niitä. Aiemmin Pesoselle täytyi tuottaa ääni niin, että se kuulisi missä lelu on, mutta nyt Pesonen on oppinut päättelemään lelun liikkeet itse.

Tippa on ollut kissa, joka ei muiden kanssa leiki, mutta nyt tämän lelun myötä on Tippakin tullut jäykästä kuoresta hieman ulos. Pariin otteeseen on Tippa tullut aivan lähettyville kärkkymään sulkasadon mahdollista lennähdystä nokan edestä. Näin on käynytkin – tämä teollinen ”lintu” on lennähtänyt Tipan edestä ja Tippa on päässyt esittämään oman huitomisbravuurinsa. Tippa on siitä hieno kissa, että silloin kun innostuu se myös näyttää sen. Ja Birdy on innostanut.


Laku saanut saaliin

Niilo on ainoa, joka ei leiki. Niilo ei leiki nykyään muutenkaan, vaan on alkanut viettämään eläkepäiviä.


Parinkymmenen minuutin leikin jälkeen Bird laitetaan hattuhyllylle nukkumaan ja aina kun viemme sitä sinne, on meillä myös saattajia.


Videolla Pesonen leikkii uudelleen käyttöön otetulla Bird-lelukepillä. Kepistä ovat sulat irronneet ja siihen on kiinnitetty pieni pehmolelu; periaate on kuitenkin sama eli narun päässä saalis. Näin Bird-lelukeppiä voi käyttää myös sulkien irrottua.

Lähde:www.zooplus.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti