perjantai 30. tammikuuta 2015

Niilo Karvalärvi

Niilo Karvalärvi

Niilo Karvalärvi, kutsumanimeltään Niilo on porukan vanhin, kohta 12-v. Niilo toimitettiin kissatalolle Nurmijärven Lepsämästä, josta se löydettiin isomman katraan kanssa. Katraasta selvisi talolle ainoastaan Niilo (Mini) ja veli Morris

Uudessa kodissa Niilolla oli vastassa isoveljet Harmi ja Suti, joilta Niilo nopeasti ammensi ohjeita elämälleen, mm. seitin syöminen ja laulaminen. Sitä keneltä Niilo oppi kukkien tuhoamisen, mm. kiipeämisen Jukkapalmuun, ei tiedetä. Jo pienenä riiviönä, aina aikuisikään asti on Niilo kanniskellut myös mm. sukkia, pehmopalloja ja -leluja. Kaikista mieluisin lienee ollut pehmosorsa Repe, jota on kannettu säestyksen kera. Ja kun Repe on ollut hukuksissa, on Niilo siitä surutta ilmoittanut. 

Niilo nuorena poikana
Jukkapalmun kimpussa
Niilo on myös ollut hassuttelija - niin monessa eri kipossa ja kupissa on Niilo pötkötellyt, mm. useampi pärekori, tiskiallas, lavuaari, pahvilaatikot, ämpärit, teltat, reput, jne... toisin sanoen kaikki mihin sen kokoinen kissa aina mahtuu.

Niilo on aiemmin ollut myös kova ulkoilija. Päivittäiset lenkit ja pallonpeluut pihanurmella ovat olleet arkipäivää. Lumipeitteen tultua on pysytty sisätiloissa.   
Nykyään Niilo on oikeutetusti perheen pää, poliisi, jota kaikki kunnioittavat. Niilon sopeutuva, viisas ja rauhallinen luonne edesauttaa pomona olemista. Niilo tulee kaikkien kanssa tasapuolisesti toimeen.


Tällä hetkellä Niilolla on lääkitys kilpirauhasten liikatoimintaan ja verenpaineeseen, mutta taudin syy ei parin stressaavan lääkärireissun jälkeen ole selvinnyt.


Niilo Karvalärvi on kotioloissa tutummin Niilo, Nikke, Nipa, Nikander, Niklu, Nikolaus, Nikkeli(-Nakkeli) tai esim. Niksu. 

Niilo Karvalärvi ja Repe - sorsa

Niilo-nimen alkuperä juontuu Sodankylän leirintäalueesta (Nilimella) ja Neil Youngista.


Niilo on perheen keskeisin henkilö, jota kaikki käyvät puskemassa; myös me.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti