perjantai 14. marraskuuta 2014

Jännät paikat

Pesonen kuulostelee tilannetta
On ollut hieno katsoa, kuinka sokea kissa luottaa vallitsevaan elintilaansa. Pesonen tietää, että tämä on hänen kotinsa ja välillä Petski tulee jopa ovelle vastaan. On kuitenkin hetkiä jolloin Pesonen menee hämilleen ja liika jännitys – miltei pelko ottaa vallan.

Pesonen säpsähtää ulkoa tulevia ääniä, mikäli ne ovat tavanomaista kovempia tai muuten normaalista poikkeavia hälyääniä, esim. rahinoita tms. Voimakas puhe tai lapsen kimahdukset ja kirkumiset saavat Pesosen hämilleen. Näin käy onneksi harvemmin.

Samoin käytävästä kantautuvat kolahdukset ja juoksemiset hämmentävät. Aiemmin näille saatettiin murista ja selkä kyyryssä hiivitty sängyn alle turvaan. Nyt niihin on pikkuhiljaa totuttu ja vain aivan ääritilanteissa mennään piiloon. Piiloon mennään mikäli vieraita tulee, niihin ei ole totuttu; selkä kyyryssä sängyn alle, mutta ilman murinoita.Pesonen ja imurointi (kesto 0;53)

Kodin arkiäänistä Pesonen kiusaantuu eniten pesukoneen linkouksesta; tällöin Petsku tulee useimmiten keskelle olohuoneen lattiaa ja alkaa huutaa; haluaa kasata porukan, Sofin ja Lakun, jotta tietää kaikkien olevan ok. Imurointi sitä vastoin ei aiheuta sen suurempia pelkoja, ehkä korkeintaan pientä kiusaantumista (kun ei jaksa kuunnella imurin huminaa). Usein Pesonen pötköttää petissään, eikä nouse mihinkään imurin lähestyessä.

Tilanne hallinnassa
Hieman yllättäen yläkerran tolkuttoman pitkä remontti ei aiheuttanut Pesoselle traumoja, eikä pappa, joka lähes päivittäin käyttää paukuttavaa moottorisahaa autotallissaan. Talven tehdessä hiljakseen tuoloaan, jännittää etukäteen se klo 05.00 lumiaura joka kolauttaa suuren kouransa asvaltin pintaan ja säälittää ryystää sohjoa pois. Sitä Pesonen ei vähälumisen viimetalven vuoksi ole vielä kokenut. Kaukana ovat ajat viheltelevistä talonmiehistä. Se olisi musiikkia yhden jos toisenkin korvalle.


Pesonen lienee ollut rankemmissakin paikoissa seikkaillessaan valtatien viereisessä metsikössä, kuunnellen milloin yhä suurempien rekkojen tauotonta huminaa tai naapuritalojen koirien haukkumista. Milloin mikäkin rasahdus on pakottanut pysähtymään ja kuulostelemaan tilannetta, kunnes muu pesue on ilmoittanut reitin olevan selvä. Pesonen on selviytyjä, jolle ilomielin tarjoaa kodin jossa se tuntee olevansa turvassa.
Rainbow puupohjainen kissanhiekka (ei paakkuunnu)Rainbow puupohjainen paakkuuntumaton kissanhiekka, tuttavallisesti pelletti on valmistettu mänty- ja kuusipuusta eli on luonnontuote, eikä siinä ole lisäaineita. Hieman kainosti tuotetta mainostetaan alhaisella pölypitoisuudella, sillä todellisuudessa pelletti ei pölise lainkaan. Pänvastoin pelletistä lähtee mukavan metsäinen tuoksu, varsinkin pissalla käynnin jälkeen. Tuoksu on hyvä! 

Imukyky on tehokas, mutta aavistuksen pissa hajoaa sohjoksi. Jätös on kuitenkin melko helppo korjata lapiolla pois. Kokemuksia on vain pissasta, sillä reilun vuoden käytön aikana ei siihen ole kakkoja tehty. Kokonaisuudessa käyttö on jäänyt vähäiseksi. 

Pelletti ei kulkeudu jaloissa, mutta joskus se taipuu äänekkääksi leikkikaluksi. Myös vessatoimenpide on melko äänekästä rapinaa, eikä se esim. yöllä jää huomammatta. 

Rainbow puupohjainen kissanhiekka soveltuu alustaksi myös koiranpennuille, jyrsijöille ja matelijoille. Kuuden litran eli n neljän kilon pakkaus on edullinen (Prisma n. 3 euroa). Valmistusmaa Suomi. Muuten niin moninainen ja mukava pelletti kärsii ankarasti todella vähäisestä käytöstä, eikä se voi olla näkymättä tassujen määrässä. 

Asteikko 1-5 tassua

     Ei kommentteja:

Lähetä kommentti