tiistai 4. marraskuuta 2014

Leikkisä Pesonen

Pesonen on kiinnostunut pallosta
Pesosen leikkipuuskat ovat hurjimmillaan kuin syysmyrskyt; voimakkaita ja arvaamattomia. Tuulen lailla Pesonen juoksahtelee oletettuja avoimia reittejä, vaanii kulman takana ja kuulostelee onko tulossa joku, jonka niskaan voisi hypähtää. Juokseminen leikin yhteydessä tapahtuu pyrähtäen ja loikkien. Pyrähdykset eivät ole pitkiä, vain pari metriä. Sokeudestaan huolimatta Pesonen leikkii paljon -  viime aikoina hieman vähemmän.

Pesonen vaanii, pallottelee ja painii. Painiminen lienee mieluisinta ja sitä harrastetaan vain Sofin ja Lakun kanssa. Paini on muuten normaalia kissojen painia, mutta Pesosen aloitteellisuus saattaa välillä yllättää. Painikutsu voi tulla aivan puun takaa. Taidolla Pesonen saa otteen, johon kaverin on helppo vastata. Väärinymmärryksiä ei pääse syntymään.


Pesonen leikkii (kesto 1;18)


Pallottelussa pallo heitetään ilmaan niin, että Pesonen kuulee sen pomppivan. Pehmeät pallot pitävät mukavan tömpsähdyksen, eivätkä ne naamaan osuessa satuta. Pehmeitä palloja Pesonen tykkää myös kannella. Kuriseva Pesonen pallo suussa on normaali näky. Pienellä pallolla myös painitaan ja sitä poljetaan. 

Muut leikit ovatkin sokeuden vuoksi liian haastavia. Osasyynä se, että muut ehtivät ensin ja omivat leikin. Pesonen on kuitenkin aktiivinen, kekseliäs ja reipas. Uusista asioista kiinnostutaan ja niitä tullaan nuuhkimaan. Pesonen pitää kyllä huolen, kun haluaa täyttää päivittäisen leikkikiintiön, käyttäen apunaan sitten meitä tai ympärillään pörrääviä kissakavereita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti