keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Parvekkeelle parvekkeelle

Pesonen on nyt vahvasti sitä mieltä, että parvekkeelle pitäisi päästä. Ruokakippo tuodaan nokan alle ja sitä kilautetaan, Pesonen nuuhkaisee, ehkä lipaisee ja toteaa ettei nyt oikein maistu. Sitten mennään parvekkeen ovelle jöpöttämään ja odotetaan, että ovi aukeaisi; suoraan kipolta. Mikäli ovi ei heti aukea, siihen nojataan ja koputetaan. Pesonen antaa selvän merkin, että parvekkeelle on päästävä. Mikäli tämäkään ei auta niin sitten nojataan ja raapaistaan ovea. Vaikka betoni on kylmä ja kolean viiman henkäys tervehtii ovella, niin parvekkeella on mukavaa. Hetken siellä nuuskutellaan ja ihmetellään, työnnetään nenää rakoihin joista ilma kulkee. Kuuluuko kurren kaivuuäänet vai hiiren hiljainen hiiviskely? Käykö nenään maatuvien lehtien löyhyys? Ruohon ritisevä rapsakkuus? Lenkki kuin lenkki, hyvää tekee ja piristää. Sisälle tullaan ehkä kurahtaen, ehkä selkä jäntevästi kaarella. Suunta on kuitenkin pyöreän pömpelin päälle, siinä missä patteri on aivan liki.

 
Compact Care Original paakkuuntuva kissanhiekka, 14 kg (Vauvantalkki)

Vahvasti tuoksuva vauvantalkki Compact Caren hiekassa jakaa mielipiteitä. Kissat käyttävät hiekkaa, mutta me huoltajat vieroksumme. Vauvantalkin tuoksu on vahva, jopa niin että se käy herkimmillä henkeen ja aivastuttaa helposti. Talkin tuoksu tulee läpi, vaikka osan hiekkaseoksesta korvaisi jollain muulla hiekalla.

Neljään kertaan siivilöityä hiekkaa markkinoidaan lähes pölyämättömänä (99%), mutta aivan näin hyvään tulokseen se ei pääse. Tämäkin hiekka pölisee jonkin verran. Hiekka on valmistettu natriumbentoniittisavesta, johon on lisätty talkkia tuoksua tuomaan. 

Kissat käyttävät hiekkaa ja mikäli on sujut talkin kanssa, hiekka on käyttökelpoista. Pissapaakuista tulee tiivitä eli sen käyttöaste pysyy hyvänä. Hiekka kulkeutuu tassuissa normaalisti. 

Asteikko 1-5 tassua
Compact Caren vauvantalkkinen kissanhiekka on perushiekka, jota hankkiessa täytyy ottaa huomioon pitääkö vauvantalkista. Meillä se näkyy annetuissa tassuissa.

   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti