sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Piriä ilmassa

Pesonen on muutaman päivän pötkötellyt ja nukkunut paljon - yhteiset leikkituokiotkaan ei oikein tahdo maistua. Olemme pohtineet johtuuko tämä "uneliaisuus" nopeasti muuttuvasta säätilasta ja talven niskan jonkin näköisestä taittumisesta. Todennäköisempi syy lienee kuitenkin Piri, joka aina silloin tällöin käy "mottasemassa" Pesosta sen verran, että Petski joutuu poistumaan paikalta ripein askelin. Pesonen joutuu kyyristelemään sohvan alla tai penkin takana sen aikaa, että tilanne rauhoittuu. 

Piri pahana poikana
Pirin mottasut tulevat yleensä nopeasti ja yllättäen, eikä Pesonen sokeutensa puolesta pysty mitenkään niihin varautumaan. Yhtenä vaihtoehtona olisi laittaa Pirille kilikello kaulaan, jolloin Petski voisi edes hieman ennakoida ja aavistaa missä Piri liikkuu. Samalla mekin tietäisimme paremmin Pirin liikkeistä ja voisimme monipuolisemmin kontrolloida tilannetta.

Ei Pesonen kuitenkaan aivan apaattinen ole. Esimerkiksi tänään kuului taas sitä tuttua kurinaa ja Petski leikki itsekseen pitkään pallon kanssa. Painia, pallon heittelyä ja perässä kipittelyä. Samaa reippautta on havaittavissa, kun Pesosta rapsuttelee. Pesonen ei vaikuta ollenkaan pelokkaalta ja tekniikoiden oppimisen myötä, on rapsuttaminenkin edistynyt. Välillä käydään nirvanan portailla, kun kunnon kutkupaikka löytyy korvan takaa. 

Petskillä pallopeli kesken

Vieraiden käydessä Pesonen ei ole se ensimmäinen karvajalka joka piiloon suuntaa. Tänään ei piiloon menty laisinkaan. Sitä vastoin osa porukasta, Piri etunenässä näytti vieraalle vain nopean ja pakenevan pepun. Pesonen pötkötteli ja kuunteli tuttujen turinat. Pesosen ja Pirin välejä täytyy kuitenkin tarkkailla, ettei Pesosta kohdella kotonaan kaltoin. Piri tietää tilanteen ja osaa myös kunnioittaa muita ja meitä. Piri osaa kuunnella. Myös Piri on viime aikoina muuttunut - Piristä on tullut reippaampi ja rohkeampi ja myös ystävällisempi. Ehkä ilmassa on pomon paikan värväämistä. Jotain ilmassa kuitenkin on - aika sen näyttää. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti