sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Kissasta kuluja

Pesonen ottaa rennosti, kun on hyvät hampaat suussa. Hannu toteaa taustalla
tilanteen.
Usein kuulee sanottavan ettei ole varaa viedä eläintä lääkäriin tai ei ole varaa sitä sun tätä. Totta toinen puoli, sillä eläinlääkärikulut saattavat tupsahtaa yllättävänkin koviksi. Tosin sanoen eläimen pito on kallista. Kannattaa ja täytyy vähintäänkin kahdesti miettiä ennen kuin ottaa lemmikin. Kissa on pitkäikäinen toveri ja se elää nykyään kepeästi viiteentoista ikävuoteen ja helposti siitä yli.   


Kissan hankkiminen eläinsuojeluyhdistyksen kautta maksaa n. 100 e molemmin puolin ja jos pennusta on kyse, tulee siihen n. 20 euroa lisää. Jos jo tämä tuntuu paljolta, kannattaa kissan hankinta jättää vankempiin taloudellisiin tilanteisiin. Eläinsuojeluyhdistyksen kautta kissan hankinta on fiksu valinta, sillä silloin yleensä tiedetään kissan taustasta jotain ja kissa on usein jo madotettu, rokotettu ja leikattu. Tällaisia vakuuksia eivät keltaiset pörssit plus muut kiljumiskanavat  tarjoa. Mikäli kissan leikkaaminen jää omistajan kontolle, maksaa kissatytön leikkaaminen n 200 e. Rokotuksista selviää satasella ja rokotustempauksissa halvemmalla. Usein 50 euroakin tuntuu tosin olevan kova kynnys. 

Piri testaa oheistuotteen kestävyyttä. Hannu jännittää testiä
Näiden vasta perusasioiden jälkeen tulee lisää perusasioita - kopat, ruuat, hiekat, kiipeilypuut, raapimalaudat, lelut jne...  Kunnon hiekkasäkki maksaa n. 20 euroa ja hiekka olisi hyvä vaihtaa n. kuukauden välein.

Taloutemme kaikki kissat kävivät vuoden 2015 puolella vähintäänkin rokotuksissa. Kalleimmaksi tuli asioida Niilon kanssa, jolla todettiin aivokasvain. Pelkkä magneettikuvaus maksoi 800 e. Niilon vuoden lääkärikulut nousivat yli 1500 euron. Vuosi oli hammashoitojen vuosi ja esim. Pesosen kulut jotka koostuivat hammashoidoista (mm. hampaan poisto) ja rokotuksesta olivat yhteensä 564 euroa. Lakulla jolla tutkittiin kahdesti pissavaivoja ja annettiin rokotus nousivat kulut yli 350 euron. 

Haitari on siis suuri. Edullisestikin voi selvitä, mutta jossain vaiheessa jotain ilmaantuu, se on varma. Silloin on hyvä olla lompakossa sen verran vararahaa, että tilanteesta selvitään. Kissan hampaat ovat yhtä kivuliaat kuin ihmisenkin.  
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti