keskiviikko 27. tammikuuta 2016

Kissakahvila Helsinki

Hetkeä ennen Kissakahvila Helsingin oven luokse saapumista päivittelin paikallisen herrasmies asukkaan kanssa, kuinka jalkakäytävällä täytyi katsella sekä alas että ylös. Alhaalla maan tasossa vettä, liukasta ja loskaa oli nilkkoihin saakka ja ylhäällä katon rajalla raskaat lumitaakat odottivat otteen kirpoamista. Ei siis lainkaan ihme, että Kissakahvilan Helsingin tunnelma tuntui sydäntämurskaavan makealta, kun katseli sohjot niskassa kahvilan sisällä  kerällä nukkuvaa kissaa ja höyryävän lämmintä kahvia lipittäviä asiakkaita. Ainoa toivo oli, että vapaita paikkoja olisi jäljellä.Kissakahvila Helsinki


Kissakahvila Helsinki (Fredrikinkatu 55) sijaitsee hyvällä paikalla, aivan kaupungin ydinkeskustan äärellä. Kampin linja-autoasemalta on sinne vain korttelin verran ja näin maaseututuristinkin on helppo poiketa käymään. Ikäraja kahvilaan on kissojen ja lasten turvaksi 7-vuotta ja jokaiselta asiakkaalta peritään viiden euron "kissanhoitomaksu". Tällä maksulla voi paijata kissoja 1,5 tunnin ajan. Kahvila on maanantaisin suljettu.

Helmiina odottelee malttamattomana ruokataukoa

Mikäli haluaa varmasti päästä Kissakahvilaan sisälle on syytä varata aika. Mikäli aikaa ei ole varattu, voi ovelta kysyä myös "kävele sisään paikkoja". Meidän vierailu tapahtui arkipäivänä klo 13.30 aikoihin ja pääsimme sisälle "kävele sisään"-periaatteella. Paikkoja olisi ollut muutamalle lisähenkilöllekin. Kahvilassa on tuulikaappi, joka toimii "odotustilana". Henkilökunta ottaa ovella iloisesti vastaan ja opastaa talon tapoja. Talon tapoihin kuuluu mm. ettei nukkuvaa kissaa saa silittää, eikä kissoja ei saa myöskään nostella. Myös henkilökunta tuntui noudattavan nostelusääntöä. Ovella halukkaat saavat tohvelit jalkaan. Pöytiin istuuduttua annetaan ohjeet vielä erikseen, kuten myös lista tarjolla olevista kahvilatuotteista. Homma toimii.

Kahvia ja kaakota

Pitkulainen kahvilatila on aavistuksen haalea, valkeine seinineen ja tilan akustiikka on kovahko. Akustiikkaa "murtaa" kevyt ja rauhallinen taustamusiikki. Kissoilla on seinillä telineitä ja heti oviaukon luona mm. suurehko raapimaseinä, joka jäljistä päätellen tuntuu olevan suosittu ja kovassa käytössä. Kissoilla on myös mm. nukkumapetejä ja oma sisäänkäynti vessaan. Kahvilan perällä on asiakkaille erittäin mukavan oloinen ja haluttu sohvaryhmäasetelma, jossa istutaan lattialla maton päällä. Se tuo mukavasti kodikkuutta. Sohvatyynyt toimivat nojina. Muuten asiakaspöydät ovat simppeleitä pieniä ryhmiä.  

Sulassa sovussa kissat ja tohvelit

Itse asukkaita, kissoja, on kuusi kappaletta, joista osa on tullut taloon pentuna ja yksi on löytökissa. Osa kissoista nukkui ja osa leikki kahvilan asiakkaiden kanssa tai muuten vain käyskenteli. Joitain kirmailujakin nähtiin. Kissojen välit tuntuivat olevan kunnossa, eikä eripuraa ilmennyt.Voisi olettaa että tilan ollessa kahvila, nousisi se jossain vaiheessa idean ylitse, mutta kissojen läsnäolo tuo siihen rauhoittavan elementin. Tunnelma oli erityinen, lämmin. Olet kissojen kotona. Vierailuun kannattaa varata aikaa ja sen verran rahaa, että ehtii rauhassa laskeutumaan kissakahvilan tunnelmaan maistuvine kahvilatuotteineen. Kissoille on annettava aikaa ja ne palkitsevat tyylillään. Samoin kahvila.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti