sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Pesonen horroksessa

"Koska tämä horros päättyy", kysyy Pesonen
Pakkasten pysyessä Pesonen on vaipunut horrokseen. Sillä eroavaisuudella, että Petski kipittää välillä ruokakipolle ja vessaan ja siinä välissä leikkii (mutta muuten on syvässä horroksessa). Pesonen käy myös ajoittain parvekkeen ovella tarkastamassa, että koko valtakunta on horroksessa. Pesonen koputtaa oveen ja kun ovi avataan, Pesonen nöyrästi painaa päänsä alemmaksi pois viiman edestä. "Juu horroksessa ovat", tuumii Pesonen kanssa asioistaan. Samalla Pesosen sivusta vetää ja vetääkin oikein kunnolla. Ilmavirta pyyhkii. Hannu tai Sofi tai Laku kipittää parvekkeelle (kun kerta kaamos on ohi, on myös pakkaset ohi) ja hetkessä kipittävät kahta kauheammin takaisin. Taas vetää. Kaamos on ohi, miksei pakkasetkin!? Kysyviä ovat kylmien kissojen ilmeet. Sillä välin Pesonen on ottanut suunnan ja painuu takaisin omaan horrokseen (lue; sänkyyn).

Kylmää on kestänyt pitkään ja sen huomaa. Sen huomaa eritoten yöllä, sillä sängyssä tuntuu olevan ruuhkaa niin, että jalkoja täytyy pitää milloin koukussa ylös ja milloin sivulle, ihan miten verenkierto vain toimii. Kylmän huomaa myös Pesosen käyttäytymisestä, sillä Pesonen viettää selkeästi enemmän aikaa ylhäällä pedissä kuin vetoisalla lattialla. Samoin pattereiden vierellä kissapadoissa tuntuu olevan enemmän tunkua.   


Vehnäoras
Vehnäoras 100g

Joroisilta tulee elintarvikekaupan yrtti- / salaattiosastoille herkullista, pääasiassa ihmisille tarkoitettua vehnäorasta. Järvikylän vehnäoras sopii mainiosti mm. salaatteihin, voileipiin ja keittoihin. Kissoille tämä sama tuote kelpaa raakana ja tuo mukavan raikkaan ja tuoreen tuulahduksen kesästä. Oiva herkku ja hyvä lisä. Tuote on saanut Hyvää Suomesta Joutsenlippu-merkin. 

Vehnäoras on aavistuksen hintava (n. kahden euron paikkeilla) ja paikoin hankalasti saatavissa. Tuote on pakattu samanlaisiin pieniin muoviruukkuihin kuin salaatit tai yrtit ja pussitettu kolmionmuotoiseen avoimeen muoviin. Kotona ruukku kannattaa kissoja varten laittaa tukevaan kahvikuppiin tai vastaavaan astiaan, jottei se temmellyksessä kaadu ja multaa pintoja.

Hannu herkuttelee järsien


Pieni kastelu auttaa vehnäorasta kestämään päivän pari pidempään. Osa kissoista järsii ja syö orasta ja osa nauttii nuollen.

 Joka tapauksessa Järvikylän oras on kuin karkkipäivän herkku!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti