perjantai 1. tammikuuta 2016

Vuodenvaihde

Jännitys lisääntyi sitä mukaan kun lainkouran klo 18.00 ammuntarajoituksen määräaika lähestyi. Siihen asti oli ilma ollut maltillinen räjähteistä  - räjähtääkö koko uusimaa, kun Mikki vetää kädet suoraksi ylös!? Ei räjähtänyt, vaikka kuinka yritti tiirailla lähiseutua. Maltillista paukuttelua siellä täällä ja se ei kissoja peloittanut. Pesonenkin pääosin nukkui. 

Maltillisuudesta huolimatta soitimme musiikkia äkkinäisten äänien ja paukahdusten vaimentamiseksi. Vaikka Pesonen porukoineen asuu keskisuuren kaupungin liki ytimessä, puuttuu tästä läheltä alue johon teinit ja muut piltit kokoontuisivat tuhlaamaan vanhempien rahoja. Takapihan vekaraporukan pikku paukut jäivät joko suutareiksi tai sitten olivat muuten vain halvan tehottomia. Hyvä niin, sillä sieltä olisi saattanut ropista juuri niitä äkkinäisiä sähikäisiä pitkin ikkunapeltejä. 

Ilta kului ja siellä täällä paukahteli. Iltauutisten aikana leikimme pahimpaa stressiä ja "pelkoa" pois. Eniten taisi "pelottaa" isäntäväkeä leikin tiimellyksessä rapiseva kuivuva joulukuusi.

  


- klo 21.00. Pesonen kömpii sängystä iltaruualle, joka maittaa vallan mainiosti.

- klo 21.30. Paukuttelu lisääntyy ja Pesonen kuulostelee mitä ympärillä oikein touhutaan. Kääntää kuitenkin selkänsä moiselle rytinälle. Jetta katselee ikkunan ääressä kun lähistöllä ammutaan raketteja.

"Välillä lepäämään", tuumaa Pesonen

- klo 21.45. Pesonen on kömpinyt takaisin petiinsä ja on unessa.

- klo 22.30. Herää ja kuulostelee kun paukuttelu on jälleen kerran lisääntynyt. Sofi ja Laku seuraavat takapihan vekaroiden tussuttelua.

"Mitä meteliäsiellä pidetään"

- klo 22.45. Pesonen nukahtaa.

- klo 23.50. Pesonen pötköttää pedissään rennosti etukoivet ristikkäin.


"Lopettaisivat jo pikkuhiljaa. Tämä on jo kuultu"

- klo 00.05. Paukuttelu "pahimmillaan". Pesonen tekee pienen lenkin, mutta ei esim. huuda tai vaikuta hätääntyneeltä. Muutkin ovat suht rennosti, ainoastaan Piri on "jemmassa". 

"Mistä se hirveä meteli oikein kuuluu?"


- klo 01.00. Pesonen nukkuu. 


"Vihdoinkin saa nukkua..."


  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti