tiistai 21. maaliskuuta 2017

Innovaation tuunaamista

Uuden pesukoneen rippeistä oli kaapin perukoilla jäänyt vielä pesukonetta suojaavat styroksit. Ne huusivat tuunaamista ja kierrättämistä. "Kyllä näistä jotain saa", jos ei muuta, niin ainakin tilaa kaappiin ja kieltämättä suurimmat osat näyttivät aivan kissanpediltä - pientä tuunaamista vaille. No mikä ettei, onhan stryroksi oiva lämmönlähde ja jos ketkä, niin kissat arvostavat mukavia pesäkoloja. Tuumasta toimeen!

Tuunaaminen

 Valmiiden esineiden ja tekstiilien muokkaaminen itse siten, että vanhasta tai tavallisesta saadaan uutta ja yksilöllistä. Tuunaus on sitä, että turhille asioille keksitään käyttötarkoitus, vanhaa uudistetaan tai valmistetaan vanhoja tuotteita hyväksikäyttäen ja yhdistellen kokonaan uusi tuote. Kierrätys on tuunauksessa tärkeä lähtökohta.


Muoto oli selvä, kunhan vain kaksi palaa yhdisti toisiinsa. Hieman lisää pehmikettä ja reunojen loiventamista, pyyhettä ja pahvia. Lastu lensi, kun sorvi lauloi. Eli lattia oli täynnä iki-ihanaa stryroksiroskaa, joka tarttui joka paikkaan. Peti otti kuitenkin muotonsa ja ryhtinsä  - ja näytti hyvältä. Näyttikö se kutsuvalta, sen saivat kertoa asiakkaat.

Pesonen tutkii rakennusmateriaaleja


Ensin juostiin karkuun, sillä suuri valkoinen mötikkä näytti lattianvaraan 
varmasti hieman pelottavalta. Juuri sinne lattialle tämä valkoinen alus myös laskeutui, sillä kokonsa puolesta sille ei muualta tilaa löytynyt. Siinä se oli, monen sadan euron oheistuote. Kovaan käyttöön olkaa hyvä! "Kovaan käyttöön, olkaa hyvä!" Ketään ei kuulunut, ketään ei kiinnostanut. 

Aikansa kutakin, kunnes rohkeimmat astuivat esiin. Hannu, porukan poliisi varmisti kohteen ja huomasi sen vaarattomaksi - tietämättä kuitenkaan mikä se on. Edes vihjaileva taputtelu pedin pohjalle ei tuonut lisäinfoa. Lopulta porukkaa tuli enemmän, mutta petiin asti kukaan ei mennyt. Oli aika laittaa kovat piippuun. 


Pesonen piipahti nojalla, taustalla Hannu huitelee jo
toisaalle


Henkilökunta heltyi ja heitti namit petiin. Sofi tuli, meni ja hotkasi namit - mutta ei noteerannut petiä. Kaikki toivo langetettiin Pesoselle, kissalle joka ymmärtää hyvän päälle, siis makoilun. Pesonen tuli paikalle, tapaili pedin reunoja ja nousi etutassuilla seisomaan reunoille. 

Tuunattu peti oli loppujen lopuksi parin päivän ajan kaikkien saatavilla, mutta ketään se ei kiinnostanut. Kerran Laku kävi sen verran pötkähtämässä, että valokuvan sai otettua. Hauskaa oli joka tapauksessa. Kissat saivat vähintäänkin tuhinat ja pöhinät ihmeteltäviksi. Ja loppujen lopuksi kaappiin tuli lisää tilaa - tilaa uusille innovaatioille!

Laku heltyi poseeraamaan tuunatussa pedissä

5 kommenttia:

 1. Tuunaamalla saa kyllä kaikkea kivaa. Meillä styroksi on suosittu ulkohäkin talvi"istuimena"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mainio idea! Varmasti tuntuu mukavalta. Ja juuri saamamme tiedon mukaan, ilmat vielä viilenevät, jotta styroksille on käyttöä!

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Vai ei ihan vaan kissoja varten tuunattu peti kelvannut arvon raadille, noh. Kissat. Voiko tähän muuta sanoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taisi olla hi-techiä; Pesosen porukka on enemmän boheemin puoleista porukkaa. Hyvä niin. Tulisi kalliiksi, jos jokaiselle pitäisi omat styroksipedit tehdä.

   Poista