sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

Seiti-käyntiä

Seitin tarjoilu on Pesoselle aina tapaus. Jo hyvissä ajoin alkaa vieno seitin tuoksu käymään nenään ja siitä alkaa malttamaton odotus. Lopulta keittiön kaappien ovet käyvät ja alkaa lautasten kilinä. Viimeistään siinä vaiheessa Pesonen herää! 

Alla olevasta videosta käy hyvin ilmi Pesosen reagointi lautasten kilinään; pää nytkähtää ja aistit terävöityy. Havahtumista ei voi olla huomaamatta. Suorin reitti keittiöön olisi seurata valkoisen maton reunaa, mutta jostain syystä lähes aina Pesonen valitsee pidemmän reitin, seuraten sinisen maton reunaa ja akvaarion editse. Pieni pysähtyminen matolla johtunee kuvaustilanteesta ja yleensä Pesonen tuleekin suoralla käynti-askeleella perille asti. Huomioitavaa on sinisen maton loputtua, kuinka Pesonen väistää pientä seinänkulmaa ja jatkaa siitä kaarevasti matkaa. Näin Pesonen käyttää reunoja ja muita tunnisteita hyödyksi. Loppu sujuukin sitten ongelmitta. 

Yleensä jos ruokaa on tultu keittiöön asti odottamaan, niin silloin istutaan jossain kokin liepeillä, ympärillä pyörivien kavereiden kanssa. Lautanen joko annetaan siinä nokan eteen tai sitten viedään sivummalle. Tässä tapauksessa ruoka tarjoillaa olohuoneen puolella ja Pesonen kipittää perässä. Pesonen tietää tulla perässä, kun sitä kutsutaan (lue: seitin tuoksua seuraten). Lautanen lattialle ja siihen muutama napautus sormella, jotta Pesonen tietää tarkemmin missä ruoka on ettei sitä tarvitse turhaan etsiä. Samalla Pesonen saa enemmän aikaa omalle annokselle, ennen kavereiden saapumista. 

Pesosen pyrähdys on jo vakio ja sitä on äärimmäisen mukava seurata. Siinä on samaa hurmosta ja jännitystä kun odottaa yhteislähdön hiihtokilpailun kärjen saapumista nyppylän takaa! "Kaartaako Pesonen ensimmäisenä mutkasta!?". Keittiön sinisellä matolla lasketaan vauhteja kuin formulakilpailun varikolla ja odotetaan että huoltotiimi hoitaa hommansa. Nopea tankkaus ja nukkumaan.

 Mutta kaikki tapahtuu 100% suuremmalla persoonallisuudella ja lämminhenkisyydellä. Tuloksesta nautitaan - nuoleskellaan ja maiskutellaan. Kaikki tyyni ja pöly laskeutuu. Lautaset kilisevät taas, mutta nyt niitä pestään. Tarjoilu on päättynyt.

Samainen video löytyy myös facebookin puolella. Kesto n 1:39.

6 kommenttia:

 1. Hienosti se osaa! Teillä ei taideta muuttaa mattojen paikkoja joka viikko? - Emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pesonen on taitava suunnistaja ja matot on tärkeitä maamerkkejä. Osa porukasta ei vaan ole aina samaa mieltä (hymiö)!

   Poista
 2. Tarmokas ja päämäärätietoinen; Pesonen rules!

  VastaaPoista