maanantai 7. maaliskuuta 2016

Pesosen sivun päivitys

Pesonen lepuuttaa lelua
Pesosen blogi-sivu on alkanut elää omaa elämää - on aika päivittää tilannetta. Silloin kun Pesosen sivua alettiin pitämään, yksi tärkeimmistä tarkoituksista oli kirjoittaa kokemuksia sokean kissan elämästä, kuinka se pärjää kotioloissa jne... Se on ollut punainen lanka. Olemme halunneet näyttää, ettei kissan sokeus ole este sen täysipainoiselle elämälle, haluamme rohkaista elämään sokean kissan kanssa. Haluamme jakaa oman kokemuksen. 

Pesonen tulee olemaan blogin punainen lanka edelleen, vaikka samalla koko muu katras; Sofi, Laku, Tippa, Piri, Hannu ja Jetta järjestävät päivittäin niin paljon ohjelmaa, ettei sitä voi sivuuttaa. Silloin kun Pesonen nukkuu, "hiiret" hyppivät pöydillä ja päinvastoin. Eikä muita sivuutetakaan, sillä ovathan he olennainen osa Pesosen eloa ja oloa. Tosiasia kuitenkin on se, että Pesosen elo on melko verkkaista, eikä siitä riitä tarpeeksi tarinaa, jossa olisi niin paljon vaihtelua, jotta se kuljettaisi blogia "järkevällä" rytmillä eteenpäin. Kynä on kuitenkin koko ajan ladattuna ja paperille laitetaan tarinaa sitä mukaan kuin Pesonen sitä kertoo. Pesosta ei unohdeta. Pesonen on tarinan käsikirjoittaja.

Mikäli haluaa seurata pelkästään Pesosen taivalta, on facebook kelpo formaatti sille (www.facebook.com/Pesonen-359953970847364/?ref=hl). Facebookiin puolelle päivitetään arjen pieniä tapahtumia useammin - tapahtumia, joista ei pidemmäksi tarinaksi ole. Facebookin kautta myös vinkkaillaan, mikäli Pesosen osalta blogin puolella tapahtuu jotain. Ei kuitenkaan aina, sillä ajatus "automatisoitumisesta" riipii. Ihmisellä täytyy säilyä löytämisen riemu hautaan saakka. 

Lisäksi kuvitus vaihtelee blogin ja fb:n välillä. Ihan sen vuoksi, että mielenkiinto riittää, mikäli seuraa molempia sivustoja.


Pesosen taustasta kiinnostuneiden kannattaa kahlata blogin alkuaikoihin, josta selviää paljon (http://kissapesonen.blogspot.fi/2014/09/taustaa.html). Linkki johdattaa ensimmäiseen päivitykseen ja siellä on pikkuhiljaa tiivistettynä se kuinka Pesonen meille rantautui ja kuinka kivikkoinen rantautuminen oli.

Päivän hulluttelua


Leikin lomassa levähdetään
Mitä Petskille kuuluu nyt? Tänään? 
Periaatteessa samaa kuin meille kaikille! Kevään tulo riipii rintaa niin, että se purkautuu iloisena pomppimisena. Hullutteluna! Täytyy loikkia! Täytyy loikkia niin, että tytär Sofikin ihmettelee äitinsä raveja! Hullua, mutta mitä sitten. Lähdetään tuolilta niin, että mennään istuinosan ja käsinojien välistä. Vaihtelua. Palloa kannetaan ja kirmataan sen perässä. Pyöritään kuin vyötiäinen - mahtavatko ne edes pyöriä? Silläkään ei ole väliä, silloin kun sydän pakahtuu. Pesonen saa hulluja leikkikohtauksia,välillä hulluun aikaan; muut nukkuvat, Pesonen leikkii. Niin se menee. 

Sofi ja Laku ovat Pesoselle tärkeitä. Sen huomaa jo siitä, missä kissat  nukkuvat. Pesosen porukka nukkuu pääosin kolmistaan ja talon muu väki pitkälti kimpassa, mutta myös omissa oloissaan. Pesonen, Laku ja Sofi ovat turvatiimi. He myös leikkivät paljon keskenään. Niin paljon taustat vaikuttavat. Tällä hetkellä blogin puolella on kiihkeä ja melko pitkä jakso, jossa seurataan Hannun taivalta PrimaCatin ruokakokeilussa. Hannun taival on lähtenyt liikkeelle hieman hylkien, mutta samalla muut pääsevät vaivihkaa osingoille. Tätä taivalta seurataan vielä useamman päivän ajan ja sitä päivitetään blogiin tiivistettyinä  juttuina. Näillä eväillä jatketaan kissamaisia tarinoita!    

   

2 kommenttia:

  1. Olipa kiva lukea alusta asti Pesosesta. Kiitos linkistä! Ja facebook seuraajia ollaan nyt myös :) On ihan kiva lukea toistenkin kissojen kuulumisia :)

    VastaaPoista
  2. Tarinoista saa enemmän irti, kun tietää taustoja. Hauskaa on ollut seurata, kuinka siellä täällä kevään tuleminen vaikuttaa kavereihin!

    VastaaPoista