keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Laku laaduntarkkailija

Suksiin sopivat voiteet
Pitkästä aikaa tuli otollinen aika lähteä hieman hiihtelemään. No, sukset piti tietysti ensin pohjustaa sopiviksi vallitsevalle kelille. Siklasin pohjia pahemmista kuonista ja sivusilmällä huomasin kun Laku oli hiipinyt katsomaan mistä rahiseva ääni tuli? Jostain syystä niin Laku kuin Sofikin eivät pelkää suksia, vaikka voisi kuvitella niiden näyttävän suurilta lavoilta, jotka ilmassa heiluivat hullun holtittomasti ja pitävät viallisen kolisevaa ääntä kolhiessa lattiaa ja huonekaluja. No, Laku tuumaili ja tarkasteli voitelutilannetta ja poistui vähin äänin jonnekin takavasemmalla.

 Jatkoin puuhasteluani, mumisin voidevalintoja ja taisin päästellä muutaman murahduksen kokemattomuuttani voide-eksperttinä. Sain lopulta tuhlattua vähäisenkin energian suksien voiteluun ja kun olin laittamassa suksiparia kiinni toisiinsa, huomasin että Laku pötkötti rottinkituolin alla katsomassa puuhiani. Ilme oli paljon puhuva; Laku katsoi touhujani, tietäen selvästi kömpelyyteni ja säälien tulevaa hiihtokokemusta. Itse säälin Lakua, joka pötkötti rottinkituolin alla, kurkku poikkipuun päällä. Ei ihme, että poika rohisee välillä. Mutta rohiseeko se enemmän kuin astmaatikko pappa, joka haarakäynnillä yrittää kivuta jäistä latupohjaa mäkeä ylös. Epäilen. Kuinkahan kauan oli Laku mahtanut olla siinä? Nähtävästi koko voitelutuokion ajan. 

Laku tarkkailee suksien voitelun etenemistä

Laku hämmästyttää välillä tilanteiden tarkkailuilla; tykkää selvästi katsella ja kummastella. Aivan sama on esim. akvaarion kanssa. Laku hyppää ajoittain penkille katselemaan lasikopin ainoata vanhaa asukasta. Tule selvästi tarkastamaan tilannetta. Pitää huolta kalasta - pitää huolta talon asukeista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti