keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Sähkökatko, vesisade, kolme päivää ennen sunnuntaita


Caruna sähkövahti: sähköverkkonne on vian piirissä. Vian arvioitu kesto; ei vielä tiedossa.


Pikkulauantai, päivää ennen torstaita ja kolme ennen sunnuntaita. Kosteusprosentti kello kaksitoista sata. Sähköt poikki, silmät kiinni, niska naks. Lelut lomalla, patterit loppu, pitkii poikii. Vettä lyö viemärin reunaan ja siitä yli. Taivas taapertaa soista suota. Matalalla painetta päätä painaa. 

Pesonen. Pötkö Pesonen maton reunasta kaukana turvassa tukevalla maalla. Jos vaikka vene keikkuu. Lainetta pihalla lyö. Kolmen pallon kyydi. Hyvä ryhti, vakaa maku, nokka kohti horisonttia. Tyrskyää tyrskyää ja ikkunanpeltiin vihmoo. Nyt köli kunnossa. 

Jeppu Jepander pienen pyörylän prinsessa. Tiheä rulla tassu karussa. Pehmeä tassu tuulta tyrkkynä tarttumaan. Vaan ei sisällä tuule. Tuhinaa ja niskan pyörähtelyä akselin ympäri. Unet menevät sekaisin. Kirskuntaa mainoskatkolla. Pitkän matkan Jeppu Jepander. Sohvi suurta suuta raottaa. Haukoitustontin ojat näkyvät ja vettähän siellä virtaa aivan kuolana! Naks. Nopea näyttö, ei tarjoilua. Tötteröö, silmillä seisomapaikat. Surinaa, hurinaa, kehruukatko korjattu. Aika vaipua vapaaseen pudotukseen tassujen päälle. Hrrr....


Dip, dip, dip, tip tip, tip, Tippa. Sekaisin ressu sateessa menee. Kokoajan yritetään kutsua. H a u k o t u t t a a! Ei jaksa. Antakaa nukkua. Oi oi. Rukki päälle, silkutusta pliis. Onko ristikon päällä uni? Vai tyynyjen välissä? Uni hukku. Tulen takaisin ristikon päälle vai jalkojen päälle. Pyörii pyörii, häärää häärää. 
 Niilo, Piri ja sikalan poika Hannu poikabändi poikaporukalla unenkuohuja päin. Voimalla kolmen kissan! Hannu Habanero törmäyskurssilla. Piri Piipadi ottaa lammasloikat vatsaan. Ja Niilo...voi! Niilo karsiutumispaikalla ja aivan riemun reunalla. Pieni töötti ja iso töötti. Kohta putoaa poika poloinen! Katkeaa uni, katkeaa pehmeys! Koppia huutaa tilannetaju! Kaikki ok, järjestysmies paikalla.


Laku Lätkä omaa kisaa pitää. Sähköimpulssi jäänyt päälle. Asennossa oviaukossa, juoksujalassa käytävässä. Miksi kaikki nukkuvat kun voisi loikkia pomppia, sillä siivouspäivä lähestyy ja lattia on vielä puhdas! Sadepäivän sotkuinen ilo. Nyt nyt nyt! Mennään uninokat, trööt! 

Paukkuu paukkuu ukkonen vai tilausliikenteen neliskanttinen bussi. Sataa kahtasataa. Nyt kastuvat korvat, ränni päällä, se huutaa ja sylkee. Meteliä on pakko kuunnella kun siihen herää. Loppuu sade, loppuu katkos. Olipahan reissu. Matkan päälle kunnon venyttelyt ja kipi kapi ruokajonoon. Jahha jassoo, missä ruoka! Täällä on jo ensimmäinen. Sade-tauko peli loppunut. Kotiin kotiväki! Nyt maistuu sadevesisoppa makkarapannu kahdella nakilla.   
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti