sunnuntai 13. helmikuuta 2022

Syd..., syrän syrjällään

Pesonen, seikkailijaluonne

 

Silloin kun Pesonen meille saapui ja tutustuminen uuteen kotiin oli vielä kesken, tutki Pesonen tietysti asunnon kaikki kolot, mukaanlukien pöydän päälliset sun muut korkeat paikat. "Parhaimmillaanhan" Pesonen on keikkunut tuuletusikkunan päällä! Ei ollut tavatonta, että Petski saattoi "loikata" penkin kautta pöydälle ja yhtä lailla "loikata" pöydältä penkin kautta lattialle. Syd..., eikun syrän syrjällään niitä temppuja katsoi ja toivoi, että rouva tulisi jaloilleen alas. Liki aina tulikin, mutta on ollut hetkiä jolloin pää on hieman sivuuttanut jotain penkin kulmaa tai vastaavaa, mutta pääosin laskeutumiset ovat tulleet nätisti jaloilleen. Niistä ilakoinnista joita Petski on itsekseen, henkilökunnan poissaollessa tehnyt ei tietenkään ole tietoa.


Kaikki paikat tutkitaan

Nyt rouva on viime vuosien aikana selvästi rauhoittunut, eikä Pesosta ole vuosiin nähty esim. pöydän päälle kiipeämässä. Tai edes penkin päälle. Hurjin paikka lienee sängyn päällinen tai sitten tuuletusikkunan luona oleva matalahko raapimapuu, puu jonka tasanteelta voi nuuhkia ulkoilmaa, kunhan ensin on ikkunan luukkua raaputettu ja saatu henkilökunta avaamaan sen.


Jaa, mutta poiskin täytyisi päästä.., mutta miten...

Ei kuitenkaan liennyt ollut ensimmäinen kerta, kun Pesonen viikolla kiipesi astetta korkeamman kiipeilypuun pönttöön ja tutkiskeli paikkoja. Kiipeäminen ylös sujuu ongelmitta - no probleemo - kuin myös touhuaminen puun pöntöissä tai tasanteella. Syrän syrjällään henkilökunta seurasi sohvalta touhuja. Lähelle ei auta mennä, ettei Petski hermostu ja hätäpäissään tule mahdollisimman nopeasti alas. Alas pitää kuitenkin tulla ja sen huomaa milloin Pesonen sitä suunnittelee. Petski "pälyilee" ja tapailee ja näyttää hieman hätääntyvän. Ja henkilökunta toivoo, että Pesonen löytää oikean kulman, oikean asennon tai oikean minkä vaan, vaikka mielenrauhan. On retkiä, joissa Pesonen on joutunut vastaavaan tilanteeseen ja silloin Pesonen on tullut pylpyrä edellä, pakittaen ja liu´uttaen hiljakseen alas. Ammattimaisella peruutuksella, ilman piipitystä. 

Nyt näki, että tullaan eri tavalla. Tullaan hieman riskillä, kuten Matti Nykänen sukeltaessa sumuun. Sillä eroavaisuudella, ettei Pesonen näe edes sumua. Pelkkää pimeyttä. Hop! Irti tasanteesta ja loikka alas. Sivusta seuratessa hetken ehtii tajuamaan ja ehtii toivomaan parasta. On raakaa valokuvata, mutta muutakaan ei ehdi, eikä pysty tekemään. Tömps, Pesonen tömähtää kuin märkä painava lumipaakku puusta ja jää aloilleen. Hieman narahtaa. "Mitäs tässä, tulin alas", näkee Pesosen tuumaavaan. Itsellä on kropassa kivi karahtanut astetta alemmas. Kissa on kunnossa. 

 Pesonen lienee nauttinut pienestä retkestään. 


Tömps, laskeutuminen onnistunut


4 kommenttia:

  1. Olet kyllä aika kaveri Pesonen! Toivottavasti teidän ihmisillä on purkki nitroja varalta 😹

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Purkkeja on, mutta ei nitroja. Pitäisiköhän sohva siirtää jonnekin mistä ei näe mihinkään. -henkilökunta-

      Poista
  2. Pesonen on täpäkkä seikkailijamummo! Ei paljon elämää haittaa sokeus. :D <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täpäkkä on oiva sana! Ei haittaa sokeus ei, eikä tässäkään tapauksessa arvaisi ellei tietäisi. -henkilökunta-

      Poista