sunnuntai 22. syyskuuta 2024

Sofi 11-v

Sofi 11-v

 

Tasan 11 vuotta sitten, tuossa vieressä reilun metrin päässä Pesonen synnytti Sofin. Teimme juuri lähtöä mökille kun synnytys alkoi. Onneksi huomasimme. Sitten alkoi Pesonen tsemppaaminen. Sokea kissa synnyttää - olimme kauhuissamme, taisimme olla enemmän kauhuissamme kuin Pesonen. Kunnon ponnistus, hentoinen vingahdus ja pieni rääpäle pulpahti ulos. Jossain vaiheessa jouduimme pukkaamaan Sofin Pesosen tissille, jotta äiti-tytär kone hörähtäisi käyntiin. Ja hörähtihän se.

Sofista tuli kerrassaan mainio pentu. Reipas ja aavistuksen pöhkönrohkea. Muistamme kuinka olimme paikalla kun ensimmäistä kertaa kun Sofi maistoi kiinteää ruokaa - kunhan oli ensin erottanut kumpi on lautasta ja kumpi sitä ruokaa. Saimme seurata kuinka liian pieni rääpäle kiipesi liian suuria raapimapuun askeleita nähdäkseen ikkunasta. 

Nyt Sofi on 11-v. Pesosen kanssa pesut jatkuvat. Äiti-tytär kone hörisee edelleen. Välillä vedetään mutsia turpiin. Ensin painitaan leikkisästi ja sitten vedetään köniin. Vanheneminen on myös pehmenemistä. Sofia saa paijata enemmän ja Sofi tykkää siitä. Etsimällä saa etsiä sitä kattilasta tuijottavaa pikkukissaa, mutta vielä se ilme siellä silmissä on. Pilke.

Hyvää syntymäpäivää Sofi!


Tytär ja äiti painivat - Sofi ja Pesonen


2 kommenttia:

  1. Onnea Sofi. Ihana lukea sinun ensimmäisistä hetkistä ja viikoista 😻

    VastaaPoista
  2. Onnea kaima😻
    Kyllä kilpparikissalla säilyy pilke silmissä ikääntyessäkin, minä olen hyvä esimerkki; meidän mami voi todistaa 😻 t. Sofi(a)

    VastaaPoista