sunnuntai 19. maaliskuuta 2017

Loukutus

Tulet on viritetty - itseasiassa jo pariin otteeseen. Ensimmäinen grillaus oli viikon alussa, eikä se "tunti tulien jälkeen loukkuun"- ennakon mukaan tuottanut tulosta. Kissa on edelleen tiellä tietämättömissä. Grillaus itsessään sujui rauhallisissa merkeissä, eikä esim. paikallinen virkavalta kiinnostunut puuhistamme, vaikka käry täytti ilman arki puolenyön tietämissä. Virkavalta on oman tonttinsa tässä asiassa jo "hoitanut", sillä virkavallan "avustuksella" kissa sai kotipihastaan kyytiä.

Näköhavaintojen puute on ollut ongelmamme. Vieläkään emme tiedä, onko kissa ylipäätään sillä samaisella alueella, jossa loukut ovat. Etsijäkoirat ovat alueen merkanneet, mutta esim. gps-tietoja tai trackeria ei harmiksemme ole tässä tapauksessa saatavilla. Em. tiedoilla voisimme hieman yrittää haarukoida aluetta, jossa kissa liikkuu. 

Kana ja kala eivät kelvanneet

Viikon puolivälissä yritimme yön istunnolla selvittää kissan liikkeitä. Yö oli nolla-asteinen ja autossa jaksoi ja pystyi istumaan muutamia tunteja. Auton lasit huurtuivat vasta parin tunnin istumisen jälkeen. "Näitkö sä jotain", kuului kuiskaisu etupenkiltä. Pimeys taittoi pinnamuodot milloin kissankorviksi tai muuten vain pieneksi kissaksi. Kylmä kiipesi selkää pitkin. Jalat oli aikoja sitten jo nostettu penkille viltin sisään. Samassa pihavalo lävähtää päälle ja autosta viiden metrin päässä tapittaa levoton eläin, kissa! Mutta heti naamasta näkee, että se ei ole etsimämme. Pulssi laskee ja lamaantuu. Hetken sai kuvitella jotain muuta. 

Vierasta kissaa ei aivan hyvällä katsottu, sillä se saattaa tietää myös sitä, ettei karkurimme oleile toisten alueella. Ja onko aiemmin nähdyt vähäiset jäljet tämän levottoman veijarin, joka saman tien valon syttymisen jälkeen hävisi pimeyteen. Eikä pimeydestä sinä yönä enää muita tullut.

Tulet on sytytetty nyt toistamiseen - kädet haisevat vieläkin grillin sivutuoksuille. On karkuri tai ei, niin loukkuihin jäi nyt sellaiset herkut, että sinne kannattaa poiketa ihan vaan vaikka ohimennen. Alueelle viritettiin myös kamera, toivottavasti tallentamaan yön tapahtumia. Näköhavaintoja kaivataan kivuliaasti. 

Kissa on karussa, se on fakta. Höplöttääkö se meitä vai onko se esim. löytänyt jostain uuden sataman? Kevät etenee ja kohta on puistot ja pusikot uutta tuoretta ruokaa pullollaan. Viikolle on kuitenkin luvattu myös lumisadetta ja toivottavasti sade tuo esille myös mm. jälkiä - ellei sitä ennen karkuri ole löytänyt loukun perille asti.

2 kommenttia:

  1. Voi karkuri ! Aikamoista projektia te siellä kyllä vedätte ja soisin niin karkurin kuin teidänkin vuoksi , että tämä jännäri päättyisi asap. Ja onnellisesti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Karkuri tämän projektin on järjestänyt - taitaa lymyillä jossain lähipuskassa ja hymyillä viiksiinsä. Viime yönä ei mennyt, kuvatallenteet vielä katsomatta. Projekti jatkuu...

      Poista