keskiviikko 15. marraskuuta 2017

Pesonen - tammikuun tyttö

Pesonen on päässyt 11 muun tutun blogikissan kanssa ensi vuoden kissablogi vuosikalenteriin. Hienon idean alkuunpanijana on toiminut Pikkukissa & piipittäjä - blogin pitäjä Tiina, joka blogista tuttujen Amen ja Tuikkeen kanssa arpoi jokaiselle ensi vuoden kalenterikissalle oman kuukauden. Arvonnassa Pesosen kuukaudeksi tuli paalupaikka eli tammikuu. Siitä alkoi henkilökunnan pikapalverin jälkeen tammikuun kuvan suunnittelu.

Tämä vekkuli kurkistus kuva ei ole Petskin kalenterikuva...

Nopeasti suunnittelu vaihtui arpomiseksi, sillä pallottelu pelkän Pesosen laittaminen tammikuun ruutuun vs. seitsemän kissan saaminen ruutuun aiheuttivat päänvaivaa. Kuvia on ja niitä on riittävästi, mutta tammikuiseen teemaan sopivia kuvia ei. Tammikuussa ei oikein ole sellaisia päiviä (ystävänpäivä, pääsiäinen jne...) joihin olisi voinut nojata. Ulkokuvia ei ole käytettävissä, eikä oikein tammikuun hauraita sisäkuviakaan. Hauskoja ja hyviä kuvia on, mutta ne halkoivat sen verran hiuksia, ettei niitä voinut oikein käyttää. Koko homman ideanikkarillekin ilmoitimme, että parin kuvan kesken vielä pähkäilemme. Pah, olimme loppujen lopuksi alkutekijöissä. Kissat on, mutta kuvaa ei. 

...eikä tämä vauhdkikas arkikuva Lakun
kanssakaan...

Sen verran uskaltaa paljastaa, että lopulta päädyimme "pelkkään" Pesoseen. Pesonen täyttää persoonallaan kepeästi ruudun kuin ruudun. Seitsemästä kissasta luovuttiin, sillä seitsemän kissan ahtaminen kuukausikuvaan olisi ollut melkein eläinrääkkäystä(vaikkakin photoshop on käytettävissä). 

Uusi kuva piti kuitenkin ottaa, eikä se sokean kissan kanssa ole aivan mutkatonta. Nameilla Petskikin liikkui, mutta niin liikkuivat muutkin kissat. Kun muut kissat oli ensin täytetty herkuilla, pääsimme Pesosen kanssa kuvauksiin. Lopulta kuvaukset sujuivat nopeasti ja vaivatta ja valmista jälkeä oli jo n. tusinan ruudun jälkeen. Ihailtavaa työmoraalia ja kissanhermoa! 
KALENTERIA SAA TILATA

Blogikalenteri 2018 on kaikille avoin, eli sitä saa tilata.  

Kalenteri on täynnä kauniita, söpöjä ja hauskoja kuvia, aina maatiaisista rotukissoihin saakka. Kuvat ovat persoonallisia ja oman blogin näköisiä ja jokaisen kuvan yhteydessä on blogin nimi, jota sen kuun kissa edustaa. 

A-4 kokoiset kalenterit tehdään Smartphotolla ja niistä löytyvät nimipäivät ja juhlapyhät. Kissojen lisäksi kaikki muukin oleellinen on siis mukana.  

Kalenteria voi tilata Pikkukissa & piipittäjä - blogin Tiinan kautta, jonka s-posti on:
ame-sade@hotmail.com

Kalenterin hinta on 12 e ja hintaan kuuluu jo postitus. Maksutavan voi sopia oheisen s-postiosoitteen kautta. Mikäli kalenterista jää ylimääräistä tuottoa, se annetaan valtakunnalliseen, eläimille suunnattuun hyväntekeväisyyteen.

HUOM. Viimeinen tilauspäivä on sunnuntai 19.11. 
Pesosen lisäksi mukana ovat seuraavat blogit:

Pikkukissa ja piipittäjä http://ame-miau.blogspot.fi/
Hupsu ja Tosihöpsö http://hupsuja.blogspot.fi/


...eli kalenterin kuva jää vielä arvoitukseksi. PS. Omenoita
siinä ei ole.

8 kommenttia:

 1. Kyllä on ihanaa, kun pääsee heti tammikuussa aloittamaan uuden vuoden Pesosta ihailemalla! Pesonenhan käyttäytyi sitten kuin ammattilaismalli, kunhan assistentit asettuivat omille paikoilleen touhottamasta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin kiteytetty ja oikein oivallettu! Jos jossain oli hiomista, niin nimenomaan assistenteissa. Petski olisi hoitanut hommansa kepeästi kolmella ruudulla. Tammikuu tulee - pitäisikö skipata joulukuu ohitse!?

   Poista
 2. Pesonen aloittaa vuoden komeasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No rivien välit on täälläkin luettu, sillä juuri tuota tyylikästä pelin avausta hieman haettiin. Olen kuullut tirkistelijöiltä huhuja, että kalenteri on kaiken puolin tyylikäs kattaus! Onko tämä perinteen alku?

   Poista
  2. Meillä oli takavuosina näitä blogikissakalentereita, jokunen taitaa olla tallellakin (itse asiassa näen nyt heti yhden). Reetin äiskä teki niitä. Reeti oli yksi kissoista joka oli jo ennen meitä blogissa, ja hänestä tuli hyvä kaveri meidän herra Harmaalle ja neiti Mustalle. https://reeti.vuodatus.net/ Voi Reeti, voi Harmaa, voi Musta ... *snif*

   Poista
  3. Kalenterit kertovat ajasta joka on edessä, takana tai nyt. Elämän kirjo kaikilla mausteilla. Hyvä että olet talteen ottanut.

   Poista
 3. Pesonen on kyllä niin hieno kissa, että voi yksinkin tähdittää tammikuuta! Koko porukan saaminen kuviin olisi teillä ollut varmasti hyvin hyvin hyvin työlästä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Historian aikana taitaa olla kaksi kuvaa, kun on koko konkkaronkka kuvassa. Heinä on tehnyt tehtävänsä.
   Vastuu tammikuun ruudusta annettiin kissalle (Pesonen), joka sen kepeästi kantaa! Ja Petski hoiti hommansa tyylikkäästi. Tähtityttö!

   Poista