keskiviikko 1. marraskuuta 2017

Piip piip piip piip piip

Postiauto tulee!

Zooplussan saapumiseen liittyy nykyään yksi "harmilliseksi" luokiteltava piirre.  Kun postiauto tulee pihaan ja laittaa peruutusvaiheen päälle - piip piip piip piip piip, osa kissoista pelästyy pahan päiväisesti ja säntää sinne tänne. Pahin pelästyjä on Piri, joka toimillaan saa lumipallo reaktion päälle. Vauhdikkaimmillaan suuri kokoinen Piri syöksyy ammeen matalan reunan ali ja tarkkailee tilannetta sieltä! Laku luikkii sohvan alle tai sen viereiseen pönttöön, vieressä seuraavat Sofi ja Hannu ja miettivät mitä helkuttia tapahtuu ja pitääkö reagoida. Sofi pomppii todennäköisesti jonnekin tasolle ja tarkkailee tilannetta sieltä tassuin. Tippa ja Jetta käyttäytyvät melko neutraalisti. Sokeana kissana Pesosen reaktio on jälleen kerran jännä - Pesonen tallustelee rauhassa ja saattaa piipahtaa ulko-ovella. 

Piri pelästyy pahan päiväisesti


Säntäilyä ei voi kokonaan Zooplussan piikkiin laittaa, vaan periaatteessa minkä
tahansa auton, joka piippaa peruuttaessa. Piip piip piip piip piip. Se riittää. Samanlaista häslinkiä voisi kuvitella syntyvän, kun lumiaura tulee ennen kukon laulua ja iskee kipunoiden suuren rautakouransa asvalttiin - mutta kun ei. Ei mitään. Pieni päännosto ja se riittää. Tippa ehkä ihmettelee keltaista vilkkuvaloa. 


"Mitä täällä tapahtuu", ihmettelee Sofi

Piippaavan auton ja tässä tapauksessa Zooplussan kohdalla menee tovi, ennen kuin kissat rohkaistuvat esiin. Parikymmentä kiloisten pakettien kanto, kun ne kolisevat ovien pieliin, menee vielä piip piip piip - jännityksen piikkiin, mutta kun paketit saadaan tuvan lattialle auki, tilanne rauhoittuu pikkuhiljaa ja kissa löytävät piirteensä.

Pesonen ottaa rennosti ja
saattaa piipahtaa ovella.

Kaikkea sitä tapahtuu. Se ei henkilökunnalle ole vielä selvinnyt, miksi juuri tuo piippaava ääni pelottaa. Vahvin epäilys on sen jälkeinen kolina ja ryminä. Toisaalta isommassa porukassa ei tarvita kuin se yksi, joka laittaa lumipallon liikkeelle ja loput seuraavat, vaikka sitten perhonen lentäisi ikkunan ohitse. 

4 kommenttia:

 1. Ja Pesonen käy tarkastamassa ovella, että jokos se saivat perille asti kannettua! Käykö Pesonen joka PIIP-PIIP-PIIP auton jälkeen ovella tarkastamassa tilanteen? Ehkä Pesonen on ymmärtänyt yhdistää äänen sitä seuraavaan tärkeään kuljetukseen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, mainio huomio tuo PIIP PIIP-ovella käynti. Täytyy tarkastaa asiaa. Tosin Pesonen saattaa käydä ovella kun käytävästä kuuluu muutakin epämääräistä kolinaa tai muuta vastaavaa. Yleensä jos muiden kissojen meno äityy niin hurjaksi, että kuuluu jotain kinasteluääniä tai muuta ähinää, niin silloinkin Petski lähtee herkästi paikalle. Olisiko äidillinen suojeluvaisto? Sokeaksi kissaksi Petski käyttäytyy rohkeasti.

   Poista
 2. Kyllä se lumitraktori on paljon pahempi, siitä ei seuraa mitään hyvää kissalle! - Pepsi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä päin kuskeilla on vielä tapana lyödä se kauha oikein kunnolla maahan ja sitten raastaa sitä asvalttia pitkin. Ja itse traktorikin on tietysti isoa kokoa! Talonmiehet takaisin! -henkilökunta-

   Poista