sunnuntai 21. tammikuuta 2018

Uusia ulottuvuuksia

Isommassa kissaporukassa kissojen nukkuma - ja lököttelypaikat on välillä haastava järjestää niin, että kaikki olisivat tyytyväisiä. Erilaisten järjestelyiden jälkeen Vihreään huoneeseen tuli pieni pattitilanne, kun sieltä ei tahtonut löytyä kuin Tipalle paikka. Siihen hetkeen osui hienosti Mustin ja Mirrin ale-laarin II-luokan halvahko pieni kiipeilyteline, jonka uskalsimme ottaa ex-tempore mukaan. 

Kissatason käytön maksimoimista

Periaatteessa, eli käytännössä koskaan ei voi olla varma mistä kissat tykkäävät. Nyt kun tuo heppoisen oloinen taso on tuossa ikkunan pielessä, patterin vierustalla jonkin aikaa ollut, niin kyllä siinä on pötköttelijöitä ollut. Varsinkin Pesonen on siihen tykästynyt. Pesonen käy paikalla kuin kesämökillä konsanaan. Välillä taso on kuin 3000 tuhannen asukkaan kaupungin nakkikioski, jossa Datsun 100a:t käyvät pyörähtämässä. Välillä tason luona tavataan ja taputellaan selkään. Välillä taso uinuu unta, kuin lumeen peittynyt toimeton taksi.  

Pesonen tullut tasolle viettämään aikaa

Tällä kertaa taso on myös paikassa, josta on hyvä näkyvyys pitkälle olohuoneen perimmäiseen kulmaan ja ja kokonaisuudessa Vihreään huoneesee. Siitä näkee ketä ja kutka tulevat kynnyksen yli. Ylemmältä tasolta näkee myös ulos, kun hieman kurkottelee.

Onnistunut hankinta lämmittää aina mieltä ja varsinkin kun käyttötarkoitus liippaa edes osittain toivomusten mukaisesti. Hyvä hankinta!   


5 kommenttia:

 1. Onnittelut hyvästä hankinnasta! Kissojen kanssa ei voi koskaan tietää. Sijoittelu on tärkeää ja siinä ihminen usein epäonnistuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä hankinta ja onnistunut sijoittaminen. Tuossa se taso saa olla - vapaa paikkahan tuo. Nytkin Pesonen on siinä jo tovin pötkötellyt. Hyvä mieli tulee taas! -henkilökunta-

   Poista
 2. Kiva pikkupuu! Pesonen näyttää tarkkaavaiselta yläkuvassa, aivan kuin kohta raapija saisi tassusta. :D

  Meillä on kiipeilypuu ollut nyt hyvin vähällä käytölllä. Kukaan siinä ei enää nuku nyt talven tullen. Tekisi mieli siirtää sitä, jos sitten kelpaisi, mutta nykyisessa paikassaan se on kulkureitti kirjahyllyjen päälle... No, ehkä puussa asustaa joku taas keväällä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Josko se puu kevään tullen alkaisi kukkia (huom. kevääseen on vielä aikaa, vaikka valon määrä on "lisääntynyt"). Voihan sitä puuta hieman töniä ja katsoa reaktioita.

   Yläkuvan tilanne ei tassun heilutukseen johtanut, mutta kyllä Pesonen välillä pehmeästi taputtelee tassulla. Se on sellaista hakemista. Kuvan tilanne olisi hyvinkin voinut päättyä taputteluun, eli aivan oikea havainto!

   Poista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista