perjantai 24. elokuuta 2018

Hannu-pukki

Hannulla pidettiin seniori paneeli eli vietiin poika lääkäriin. Oli siihen syynsäkin, sillä parin viikon päässä siintää hammastarkastus ja siihen pyydettiin ensin verikokeita - sen lisäksi kissa kun tulee tiettyyn ikään, niin sitä on muutenkin omistajan uteliaisuudella hyvä hieman tutkia. Hannu on nyt siinä "tietyssä" iässä. 

Hampaisiin erikoistunut lääkäri teki verikokeiden ottamisen yhteydessä silmämääräisen hammasvilkaisun, eikä alustavasti löytänyt pienen ien punoituksen ja hennon plakin lisäksi huomautettavaa. 

 Pientä jännitettä taisi olla ilmassa sen verran, sillä Hannu kotiutui hoitopöydällä melko nopeasti mukaan otetun huopamytyn alle. Verikokeiden otto sujui puoli huomaamattomasti ja Hannu tirskautti putket nopeasti piri pintaan. 

Hannu


PATTI-TILANNE

Samalla tietysti päivitimme Hannun niskan seudulla eli sarkooma alueella olevaa patti-tilannetta ja pyysimme lääkäriä tunnustelemaan sitä. Tammikuulta hieman suuremmaksi kasvanut, läpimitaltaan n 12 millinen kiinteähkön tarkkarajainen patti löytyi nopeasti. Lääkäri tunnusteli ja pyöritteli sormen päissä sitä ja oli sitä mieltä, että kyseessä ei ole sarkooma patti, mutta samaan hengen vetoon totesi, että varmistuksen saamme hammasoperaation nukutuksessa. Silloin lääkäri ottaa kaikessa rauhassa patista varman näytteen. Tammikuussa otettu näyte sisälsi rasvaa, mutta ei ollut äysin luotettava. Lääkäri rauhoitteli, ettei patti ole kuitenkaan agressiivisesti kasvanut ja samaan uloshengitykseen lisättiin vielä, että katsotaan ihan ensin verikoe tulokset, josko niistä selviäisi lisää informaatiota. Verinäytteessä tutkitaan laajat seerumiarvot, verenkuva ja kilpirauhasarvot.


VERIKOE TULOKSET

Hannun näyte lähti postin kyydillä tutkittavaksi jo siinä vaiheessa, kun olimme vasta kassalla kaivamassa rahoja laskua varten. Verikokeiden tulokset saimme puhelimitse parin päivän päästä. Hannun verikokeet osoittautuivat terveen pukin tuloksiksi eli sieltä ei sarkooma tahi muut ei toivotut vaivat saaneet tukea. 

Nyt odotamme hammasoperaation toista vaihetta ja näytteenottoa patista ja sen tuloksia. Ei tässä oikein osaa paikallaan istua, ennen kuin kun patti on tituleerattu harmittomaksi rasvapatiksi. Oli miten oli, toimituksessa on sellainen kutina, että saatte kuulla Hannusta vielä enemmän ennen seuraavaa lääkäriraporttia!



Linkki tammikuulta 2018:
http://kissapesonen.blogspot.com/2018/01/ei-niin-mukava-laakarireissu.html

6 kommenttia:

  1. Äh, säkin oot joutunut eläinlääkärille! Tosi tylsä paikka vai mitä? Miten muuten ihmiset väittää että meidän suussa olisi kiviä; ei varppina ole! - Max

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ja tiedätkö Max; mä kuulin tosiaan huhuja, että pitäisi mennä parin viikon sisällä uudestaan niiden "kivien" takia ja silloin tulee se kurja nukutus. Osaan itsekin nukkua! -Hannu-

      Poista
  2. Hyvä hyvä hyvä hyvä juttu, että terveen paperit tuli tältä osalta mukaan! Hampaita ja pattia voi ajatella ja murehtia sitten, kun ja jos sen aika tulee. Toivottavasti ei tule koskaan. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Papereita satelee ja toivottavasti ovat terveitä. Hieman vielä jänskättää vaikka lääkäri heittää iloisesti vettä kiukaalle. Nyt ei niitä mietitä, vaan pidetään hauskaa ja heitellään vaikka kärrynpyöriä!

      Poista
  3. Kissablogistaniassa näyttää olevan eläinlääkärisiison meneillään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä on ilmassa. Pidetään porukalla kavereista huolta!

      Poista