maanantai 22. heinäkuuta 2019

Bloggaritapaaminen Hämeenlinnassa

Silloin tällöin kissa-aiheiset bloggarit ottavat ilon irti ja järjestävät tapaamisen. Tällä kertaa tapaaminen oli järjestetty Hämeenlinnaan, jossa ohjelmistossa oli mm. kissa-näyttely ja Kissakoti Kattilassa vierailu. 

Kissanäyttely oli selviö paikka saada porukka yhteen. Lisäksi siellä pääsi tapaamaan muita bloggarituttuja jotka mm. jumittuivat oman kissansa kanssa arvostelupöydälle. Samalla pääsi harrastamaan liikuntaa juoksemalla tuliaisten toivossa myyntipöydältä toiselle. Toki ohessa näki kattavan paketin erilaisia ja - tyylisiä kissoja.


Nyt on tuliaiset kohdallaan! Vielä kun jaksaisi kantaa...


Kissanäyttely pidettiin Elenia areenalla, joka sai vuolaasti kiitosta pitopaikkana. Lattialla olevat matot pehmensivät tilaa ja happi kulki suuressa hallissa. Ensi kertaa nähtynä pehmokissojen näyttely oli suurenmoinen idea! Moni vekara oli tuonut oman pehmokisunsa arvosteltavaksi. Kuinkahan mahtoi pärjätä se kovin ilveksen näköinen pehmokissa? Itse kissanäyttelyyn ollut viiden euron pääsymaksu (3 e lapset) ei ollut iso kustannut ja siihen nojaten sivulisia tuntui olevan kovin vähän. Tässä olisi ollut perheen pienimmille oiva käyntikohde lauantain puoleenpäivään.


Pehmokissojen tuomarin tapaaminen oli monelle nuorelle
päivän kovin juttu!

Näyttelyn ja puunattujen kissojen jälkeen päivälle tuli kontrastia, kun porukka vieraili kovaonnisten kissojen luona Kissakoti Kattilassa. Kattilassa asustelee tällä hetkellä n. 80 kissaa, jotka etsivät kotia. Kattila on siinä mielessä kissoille "paratiisi", sillä siellä kissoja ei lopeteta kuin vasta äärimmäisessä tapauksessa. Kissat ansaitsevasta eri taustoista huolimatta elämän.

Kissakodissa voi vierailla, vaikka ei olisi kissaa hankkimassakaan. Kovan onnen kissat kaipaavat rapsutuksia ja pieniä leikkituokioita. Aina voi kissoja piristää myös pienellä lelulla. Kissojen piireissä suosittu pieni pehmopallo maksaa n euron verran ja niitä saa mm. lemmikkieläinkaupoista. Rohkeasti käymään!


Ei pidä luovuttaa. Tämäkin kissakodin kaveri innostui leikkimään kun sinut kaupat oli tehty.

Kattilan henkilökunta kovasti peräänkuulutti vapaaehtoisporukkaa auttamaan kissojen hoidossa. On Kattilalla muitakin tapoja auttaa kodittomia kissoja. Mikäli et syystä tai toisesta voi esim ottaa omaa kissaa, voit mm. ryhtyä tietyn kissan kummiksi. Lisää informaatiota löytyy Kissatalo Kattilan kotisivuilta http://kissakotikattila.fi/. 


Kissakodin asukas tutkimassa tuliaisia. Etukäteen
tiedustelemalla, esim. s-postilla voi kysellä
mistä kissakodissa on aina milloinkin pulaa.
Nyt oltiin iloisia märkäruuasta ja
leluista

Bloggareiden päivä päättyi lounaaseen paljon kehutussa paikallisessa Popino ravintolassa. Vuodesta 1988 asti ravintola on nostanut tasaisesti suosiotaan ja lienee tällä erää jonkinasteisen huipun päällä. Ilahduttavasti listalta löytyi myös  muutama vegaaninen annos. Muuten listat eivät olleet kovinkaan informatiivisia, mutta henkilökunnan spurttauksilla pöydän ja keittiön välillä kaikki löysivät tilattavaa. Intialainen Vegekorma oli maukas, mutta siitä pääsi nauttimaan varsin nihkeästi, sillä annos oli tuskastuttavan pieni, kun vielä samaan aikaan sai kuolata vastapäisen kaverin samanhintaisen Tofua Koh Tao annoksen perään.  


Päivä oli onnistunut ja siihen mahtui lapsenmielistä uteliaisuutta, jälleennäkemisiä, naurua, löytöjä, tunteita ja paljon terveisiä ja tarinoita blogimaailmasta tutuilta kissoilta! Kotiin lähti tuliaisia, mutta myös tuliasia tuotiin. Päivä oli enimmäkseen suunnattu bloggareiden ja kissojen henkilökunnalle, mutta varsinkin Kissakoti Kattilassa käynti nosti jälleen esiin kissojen hyvin voinnin tärkeyden. Ei unohdeta olennaista! 


Ja kotiin tuliainen Kissakodin kirppikseltä.
CD levyn knsi Petteri Tikkanen




2 kommenttia:

  1. Kaksi erilaista kohdetta saa huomaamaan kissojen erilaiset olosuhteet; hyvät ja ne ei niin hyvät. Tärkeintä on kuitenkin että kissat olisivat onnellisia missä ovatkaan. Ruoka ei ollut erikoista, mutta seura sitäkin parempaa! Hienoa että olitte mukana kissamaisessa päivässä 😸

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hieno rento päivä, monen kirjavine tuliaisineen:) -henkilökunta-

      Poista