perjantai 1. tammikuuta 2021

Laku tarkkasilmäisenä

Normaali illanvietto sai yllättävän käänteen, kun huomasimme, että Laku tapittaa silmät pyöreinä ikkunasta ulos. Tapitti ihan tosissaan. Laku ei tapittanyt yhä koivun juurella majaa pitävää pupua, vaan katse oli jonnekin korkealle. Ensisilmäys ei näyttänyt mitään erikoista, mutta kun meni samalle linjalle Lakun kanssa niin meinasimme kaikki lentää pyllylleen.

Laku teki kovan bongauksen

Pöllö katsoi kymmenen metrin päästä takaisin! Laku tapitti ja pöllö tapitti. Onneksi oli ikkunalasi välissä. Kuvaajalla tuli kiire hakea kamera paikalle. Siinä välissä Lakun mielenkiinto päättyi.  

Räps räps ja kuvan tarkennus. Kuvaaminen oli vaikeata kun tarkennus ei toimi. Räps räps. Parista kuvasta sai sen verran selvää, että pöllö osoittautui täällä päin hieman harvinaiseksi Lapinpöllöksi.

Lapinpöllö 
 

Ilta kului ja pöllö vaihteli puuta. Välillä piipahti maassa, mutta pimeys esti näkemästä saiko pöllö saalista. Pupun pöllö antoi olla rauhassa. 

Pöllö on edelleen paikalla. Istuu tikkusuoran männyn katkenneen oksan tyvessä. Pimeys verhoo, niin että näkeminen on hankalaa. Kissoja ei pöllö sen koommin ole kiinnostanut - voi myös olla etteivät vaan ole sitä havainneet, sillä ne pari lentoliikettä, jotka kissan kokoinen pöllö on tehnyt ovat vaikuttavia.

 

6 kommenttia:

  1. Niin hieno! *_* Lakun ottaisin mukaan linturetkelle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laku on kerran mm. mökillä käynyt, mutta ei tuntunut tykkäävän koko ideasta. Voip olla, että Laku ei lähre. Voihan tuota kysäis..., jaa, ei lähde. Käänsi kylkeä:) -henkilökunta-
      Ps. pöllö poistui vasta illan suussa, eikä toistaiseksi palannut. Pieni mahdollisuus on, että on ollut alueella aikaisemminkin, sillä yksi havainto on "isommasta linnusta". Pyydämme Lakua ptämään edes toista silmää auki.

      Poista
  2. No onpa Laku löytänyt todella kovan bongauksen!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli Lakulta niin kova bongaus, että jouduimme korjaamaan kordinaatteja bongaussivustolle, sillä takapihan hankeen ilmestyi illalla jalanjäljet. -henkilökunta-

      Poista
  3. Laku on varsinainen mestaribongari!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tuo taisi olla meidän porukan tiukin bongaus, jotta titteli osuu oikeaan! -henkilökunta-

      Poista