sunnuntai 11. heinäkuuta 2021

Hellejakson jaksamisia

Helle - saa ihmiset epävireeseen

Helle - päiväkausia jatkuva

Helle...


Tehtaat seisoo

Toimistot seisoo

Kellot seisoo

Kun ihmiset eivät jaksa edes seistä

- ote Papu ja Poikien kappaleesta Helle (san. J.Karjalainen)-


Hannulla hieman pidempi väliaika palloilussa

Mutta kuinka käy kissoilta rock´n roll - kun lämpömittari on pysähtynyt  + 31:een? Ei käy. Löysiä nakkeja makaa siellä täällä. Velttoja pirulaisia. 

Vaikka kuinka kissa on Egyptin ja Lähi-idän seuduilta kotoisin, alueilta joissa paahtava aurinko kärisee, niin ensimmäisen helleviikon aikana jopa seitsemältä ihmiseltä tuli tiedustelu, että kuinka kissat jaksavat? Se oli hellyyttävä, jopa mieltä  l ä m m i t t ä v ä ä , kun huomioidaan kuinka paljon henkilökuntaa koskevat elämän murheelliset hetket ovat keränneet tiedusteluja. Ja jaksoivathan kissat -  ensimmäisen viikon ja toisen.. 


Lakulla oma tekniikka viilentymiseen


Nyt kun hellettä pukkaa läpi jalkapallon EM-kisojen ja niiden ylitsekin, niin alkavat "ranteet ja nilkat" löystymään. Henkilökunta on tietysti hieman huolissaan, sillä seitsemästä kolmella on tällä hetkellä jos jonkin näköisiä vaivoja sydämen kanssa. Jetta, jonka sydän takoo Säkkijärven polkkaa väärinpäin on kuitenkin porukan pirtein. Tipalla lienee haastavinta ja Tippa onkin ottanut tavakseen sammua ulko-oven luona. Voi tosin olla että se liittyy Tipan yleiseen terveyden tilaan, mutta toinen teoria olisi se, että ulko-oven rakosesta puhaltaisi hieman viilempää. 

Toinen ääripää on Pesonen. Pesonen joka parkeeraa tavoilleen uskollisena Vihreän huoneen aurinkorantuun. Nyt on rantuakin rajoitettu, sillä henkilökunta yrittää verhoilla pitää aurinkoa hieman ulkopuolisena. Pesonen kuitenkin tuntuu rakastavan lämpöä.

Kissat nukkuvat enemmän. Sammuvat. Ne syövät vähemmän. Juomakipot tyhjenevät nopeammin. Vessassa käydään vähemmän. Parvekkeelle laitettu vati ei kiinnostanut ensimmäisiä päiviä pidemmälle. Nyt sitä käytetään kuitenkin juomakippona. 


Piri luottaa laajan pinta-alan viilennykseen.



TIPPA (T4-kissa)

Tippa on jälleen käynyt kontrollissa. Paino on pudonnut kuuden viime viikon aikana n. 200 grammaa ja se sai lääkärihenkilökunnan haukkomaan henkeä. Äkkiseltään nähtynä Tippa vaikuttaa pelkältä nahalta ja luulta, eikä lääkäri ollut Tipan jatkosta kovinkaan optimistinen; " Seuraava kerta on sitten viimeinen". Samalla lääkäri kertoi löytäneensä rytmihäiriön.

Seuraavalla viikolla lääkäri soitti verikoe tuloksista ja kertoi että kilpirauhasarvo oli laskenut hieman ja valkosoluarvo pysynyt hyvänä. Yleensä kun nostetaan lääkitystä, valkosoluarvo on lähtenyt laskuun. Lääkkeen (Apelka) annostusta oli nostettu jo ennen kontrollia (kuusi vkoa sitten) ja nyt sitä päätettiin nostaa vielä hieman lisää. Samaan hengenvetoon lääkäri ilmoitti, että seuraava kontrolli, ilman sivuvaikutuksia on joskus loppuvuonna! Nyt tilanne olikin muuttunut optisemmaksi. 

Todellisuus on jossain luun ja nahan ja elämänhalun rajamaastossa. Silittäessä tilanne konkretisoituu, sillä ranka tuntuu kämmenessä. Kotiparturoitu turkki hämää, mutta rönttöisyyden alla on kuitenkin vahva liekki. Tippa pyytää, on seurallinen ja ruokakin maistuu suurimmalta osin. Jokin aika sitten hyppääminen oli huonosti kontroloitua, mutta nyt sekin onnistuu siinä määrin, ettei tarvitse olla sydän syrjällään. Kroppa tottelee tahtoa. 


Tippa eilisiltana sohvalla






4 kommenttia:

  1. Tipalle tsemiut tähän helteeseen! Koita pysyä pystyssä! - Pepsi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Syömiset ja siirtymiset jaksan olla jaloillani. Pääasiassa pötköttelen enkä höntyile. Liian kuuma. -Tippa-

      Poista
  2. On teillä huolta. :( Tippa-mummolle erityisterveisiä ja henkilökunnalle jaksamisia tässä säässä ja olosuhteissa. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tippa on vanhus kaikilla lisänumeroilla. Perjantaiksi luvattu sadetta ja koleaa 22:n asteen keliä. Kyllä täällä pärjätään! -henkilökunta-

      Poista