maanantai 4. huhtikuuta 2022

Ikkunan takana verso on vihreämpää

 Ai mutta tuotahan täytyy kokeilla! Kissat varmaan tykkäävät!

Muiden blogeista saa kivoja ideoita, uusia herkkureseptejä, leluvaihtoehtoja, helpotusta taloudenhoitoon jne... Tällä kertaa nappasimme jonkinnäköisen vaihtoehtovinkin viikonlopun herkutteluun, nimittäin perinteisen kissanruohon vaihtoehdoksi herkullisen gourme-herkuksi luokiteltavan herneenverson! Kuulostaa eksoottiselta, mutta eikös tuollainen kaksijalkaisten appelsiinikin ole eksoottinen ja toden totta pallon muodossa täyttä herkkua. Kunhan on kitkerät ja sotkevat kuoret hoitanut ensin pois. Herneenverso ostoskoriin ja kotiin herkkutarjoamaan! 

Ovat käyneet taas kaupassa, Sofi toteaa. Taustalla Laku kompaa.

"Siinä on, nauttikaa". Mitään ei tapahdu. "Siinä on nauttikaa". Ehkä pelkäävät muovista kääröä. niinpä tietysti, se appelsiinidilemma - kuori ensin pois. "Siinä on nauttikaa". 


Herkkua?


Herneenverso seisoo lattialla kuin Ferrari pienenkaupungin kauppatorilla. Katsoa saa koskea ei. Joku saattaa nuuhkaista ja villein ehkä potkaisee rengasta. 

Henkilökunta näyttää mallia ja nappaisee versosta palan ja mutustelee. Näytämme varmaan isoilta lehmiltä kun märehdimme ja mmmmmm:lemme. "Mmm... MMM... hyvää... Hei, hyvää!"

Nuolaisu ja sillä hyvä. Osa kiertää, Laku nuolaisee ja järsäisee. Sillä hyvä. Porukka jatkaa matkaa. 


Laku kiivennyt puuhunsa katselemaan ulos

Laku on ottanut kiipeilypuussa tiukan asennon ja tiirailee ikkunan taakse takapihalle. Kolmen jäniksen porukka narskuttelee takapihalla tuoreita pajunversoja ja steppailee kevään hankikannolla. Kirmailevat! Nyt Laku nauttii versoilusta täysin rinnoin ja samalla kirjoittelee henkilökunnan kauppalistaa uusiksi. Kissankokoisin kirjaimin.  


Jänes herkuttelee tuoreella versolla

 


2 kommenttia:

  1. Hih, meilläkin Puppe kävi viimeksi aamulla häkin vieressä. Ja minä olin häkissä; vähänkö jännää! Ja nuo herneenversot: emännällä on niitä itselleen ja se laittoi ne eilen ruokapöydälle testiksi että mitä tuumataan. No ei ainakaan syödä, NIH! - Max

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ha haa henkilökunta hei, Maxikaan ei vetele versoja. Nih! Henkilökuntaaaa!

      Poista