sunnuntai 18. syyskuuta 2022

Kauppaan mennään ja kotiin tullaan pää puskassa

Ruokakaupasta kotiintulo on aina tapaus. Ja nyt tarkoitetaan henkilökunnan kauppaa, josta pääosin ostetaan kurkkua, kooka kolaa, kauramaitoa, leipee, banaania ja tän tämmöisiä juttuja. Aina väliin reppuun ympätään kissoille tarkoitettuja sapuskoja ja jotain herkkuosastoon kuuluvia juttuja. He-vi eli hedelmä- ja vihannesosastolta kannetaan molemmille vihreää eli salaattia kahden jalan moottoreille ja kissanruohoa neljän jalan kulkureille. Salaattia saa joka päivä, mutta kissanruoho on paikoin kortilla. 


Tänään kaupasta tuotiin kissanruohoa. Ja Sofi ei emmi syödä kuormasta

Kotioven narahduttua ja henkilökunnan saapuessa eteiseen, kömpii kissa jos toinenkin, suunnasta jos toisesta katsomaan kaupasta saapuneita. Vähintäänkin toinen reppu retkahtaa suoraan eteisen lattialle, seuranaan pari kangaskassia. Raskaammat tavarat, kuten kuuden purkin kauramaitosatsi viedään saman tien keittiö tasolle. Iso säkki vessapaperia tipautetaan vapaana olevalle "tasolle". Mikä se milloinkin sattuu olemaan.

Salaatit eli salaatti salaatit ja kissanruoho pakataan yleensä kangaskasseihin - kasseihin jotka lasketaan eteisen lattialle. Kangaskasseilla on tapana pötköttää lattialla suuaukko auki, jolloin vähintäänkin tuoksut tulvahtavat ilmoilleen. Herättävät hyvän hajuaistin omaavat kiinnostumaan. Yleensä sinne saa ihan näköyhteyden, jos joku sattuu lattianraossa sinne kurkkimaan. 


Viikko sitten kaupasta kannettiin henkilökunnalle salaattia. Ja Sofi syö
kuormasta


Sofi ei ole ronkeli eikä juurikaan kysele "saako jo ottaa ottaa" - kuulumisia, vaan Sofi tulee ja ottaa. Sofi työntää ronskisti päänsä kassiin ja etsii vihreän - oli se sitten salaatti salaattia tai sitten kissoille tarkoitettua omaa ruohoa. Mums mums mums, pää puskassasuu käy ja salaatti vihreä katoaa. Paikoin homma vaikuttaa melko ronskilta toiminnalta, mutta menepä kieltämään. Kunhan jättää työleivän väliin muutaman lehden. Henkilökunnan onneksi, kissanruohoa on tarjolla liki aina. Näin sopu säilyy ja kaikki ovat iloisia. 


Vihreä kielinen kissa - Sofi

2 kommenttia:

  1. Sinulla on Sofi hyvä asenne; sinullehan ne on ostettukin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tuosta jälkimmäisestä, henkilökunnan leivän väliin tarkoitetusta salaatista voidaan olla eri mieltä - toisaalta jos se Sofillakin menee käyttöön, niin saahan sitä jyrsiä:) -henkilökunta-

      Poista