sunnuntai 23. lokakuuta 2022

Henki vaarassa

Viikottaisen kissojen astianpesun yhteydessä paljastui Fresh flow deluxe juoma-automaatista hengenvaarallinen vika, sillä vettä pyörittävän moottorin sisemmät johdot olivat tulleet esiin. Paljasta johtoa ei näkynyt, mutta mahdollisuus suurempaan vaurioon oli asteen lähempänä. Laite meni välittömästi käyttökieltoon ja vaatekaapin uumeniin. 



Fresh flow automaatin vaurio



Tilalle löytyi korvaava automaatti, sillä erotuksella ettei laitteesseen ole tällä erää sopivia suodattimia ja sen lisäksi vesi tulee deluxe mallin valuvan version sijasta putoavana versiona - hieman niin kuin letkun päästä lorottaen. Laite pitää myös aavistuksen kovempaa ääntä.

Pesonen on tykännyt juoda deluxin valuvasta laitteesta ja tämä uusi äänekkäämpi hökötin olikin Petskille nokkavampi laite. Jo pelkkä ääni oli Petskille varauksen paikka ja Pesonen lähestyikin laitetta hapuilevin askelin. Vettä teki kuitenkin kovasti mieli ja Petski työnti nenäänsä lähemmäksi. Pirulainen! Se tuli nokille! Pesonen oli työntänyt nenänsä noron alle ja pelästynyt. Siihen jäi jano, sillä Pesonen otti tassut alle ja häipyi paikalta.


Hmm, tässäkö juoma-automaatti, miettii Pesonen

Yritämme elvyyttää viottunutta deluxe - mallia ja tilasimme Zooplussasta uuden moottorin. Pelkkä moottori on puolta halvempi kuin kokonaan uusi automaatti. Vanha deluxe malli on hyvä kuntoinen, pitkälti sen viikottaisen huoltamisen ansiosta. Se on sitten eri juttu, sopiiko uusi moottori tähän vanhaan malliin, mutta mikäli ei sovi, niin tilaamme uuden juoma-automaatin kokonaisuudessa. Onpahan sitten vaihtomoottori valmiina. 

Ei ole tainnut Pesonen vielä uutta vanhaa automaattia kesyttää ja täällä onkin koputeltu lattialla makaavia vesiastioita, jotta Petski muistaa ja tietää missä talon muut vesipisteet ovat. Ei Pesonen, eikä kumppanit ilman vettä jää.


Perskule, nokille tuli! 

  

4 kommenttia:

  1. Hui, ei olisi Pesonen kiva saada sähköiskua. Ei edes pientä. Toivottavasti löydät vesilähteitä ja muistat juoda riittävästi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vesilähteet sen verran hallussa, että saan janon sammutettua. Henkilökunta työstää automaatin kimpussa - kuulemma posti tuo kohta uusia osia ja sitten saa taas läträtä automaatin kanssa:) -Petski-

      Poista
  2. Onpas vähän pelottavaa! :O

    Juuri laitoin tilaukseen Trixien vesiautomaatin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Automaatio on siihen pisteeseen asti hyvä kun se toimii. Parasta aikaa tuo vanha automaatti ruikkii vettä oman kaukalon ohitse. Tarkkaillaan tilannetta ja jos ei homma oikene, niin menee kapistus kierrätysromuksi. Uusi osa tulossa siihen rikkinäiseen. -henkilökunta-

      Poista