sunnuntai 13. marraskuuta 2022

Se meni sitten kolaamiseksi

 Hannu on siitä ovela veijari, että se tuntuu arvaavan milloinka hänen vuoro on lähteä lääkäriin. Se on sellaista alta kulmain katselua ja tarkan korvan päivää - sellaista ympäristön ja tilanteiden jatkuvaa tarkkailua. Eli Hannu tiesi joutuvansa lekuriin. Tällä kertaa Hannu sai kaverikseen Pesosen. Pesonen sukelsi koppaan kiltisti, mutta Hannu meni muutaman murahduksen saattelemana. Lääkärissä Hannu oli sitten hyvää pataa ja alun peitossa piilottelun jälkeen halusi seurata naamatusten lääkärin tutkimuksia. 


Mitäs tässä kun en tiedä mitä tässä, yrittää Pesonen tuumata


P E S O N E N

Pesosella oli vuorossa hammaslääkäri reissu ja sen retken tuloksena kaksi hammasta jäi sille tielle. Alkaa olemaan Petskillä kohta suu tyhjä, sillä ennestään on jo 12 hammasta poistettu. Kaikki nyt poistetut hampaat olivat poistettavassa kunnossa, huonoja, särkeviä ja jossain määrin "lahoja" hampaita. Muuten käynti noudatti hammaslääkärikäynnin normaalia kaavaa, kopituksineen, nukutuksineen jne...

Kotona olikin sitten tokkuraisen Pesosen kanssa surullisen hupaisaa, kun rouva nukutuksen jälkihöyryissä yritti tyhjentää pehmeän ruuan kippoa. Ei siitä mitään tullut. Pesonen oli kuitenkin sen verran hereillä, että sen lääkärin määräämän pienen annoksen pehmeää ruokaa uskalsi antaa. Koko toinen poskipuoli ja viikset olivat ruuasta törkyiset kun Pesonen kolasi lautasta. Sellaista naamalla ruuan työntämistä se oli. Sitä kesti tovin, kunnes rouva alkoi oikeasti heräilemään ja pesemään naamaansa.

Nappulakielto kestää vielä parin päivän ajan. Toiseen poskeen on ilmestynyt pieni skraapama jota nyt seurataan. Skraapama on siinä kohtaan, josta toinen hammas poistettiin, joten mahtaisiko siellä tikit kutittaa. Skraapamaa seurataan ettei se suurene tai tulehdu.


Kolaamiseksi meni kun Petski puskee ruokaa


H A N N U

Hannu piipahti perustarkastuksessa, joka sisälsi mm. verinäytteen oton sisältäen  FELV/FIV - testin. Kuntoluokaksi tuli tukeva, mutta painoltaan sama kuin ennenkin eli poliittisen korrektin kauniisti sanottu / vihjaistu henkilökunnalle seuraamaan Hannun painoa.

FELV/FI -testi, joka tehtiin mahdollisten uusien sijaiskotikissojen vuoksi oli negatiivinen. Mielenkiintoisin lukema löytyy kuitenkin Sdma-arvosta, joka likipitäen vuosi sitten oli arvojen mukaan sen verran koholla, että keikuttiin arvoasteikon rajalla ja Hannulle vihjailtiin alkavaa munuaisen vajaatoimintaa. Nyt SDMA-arvo oli laskenut yhdellä, ollen 13 (asteikko 0,00 - 14,00). Kiinnostavin poikkeama tulkittiin kreatiinista, joka vuosi sitten oli 265 ja nyt 258 (asteikko 80-203). Kreatiini on munuaisarvo, mutta myös lihasarvo. Ja koska Hannulla on urea ja sdma munuaisarvot normaalit, niin kreatiini voi olla muustakin syystä hieman koholla kuin alkavan munuaisvajaatoiminnan vuoksi! Lääkäri lisäsi lausuntoonsa vielä, että tilanne (munuaisten vajaatoiminta) ei vaikuta edenneen mitenkään veriarvojen valossa. Viestin loppuun lääkäri lisäsi Hannulle vielä terveiset, että nähdään siis hammashoidossa! Näin tehdään.


Hannu otti lääkärikäynnin rennosti


2 kommenttia:

 1. Pusuja teille lääkärissäkäyneille! Voi Pesonen! <3

  Hannun munuaishommelit kiinnostaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä seuraamme tuota Pesosen poskea ja jos ei kohta lähde paranemaan niin sitten piipahdamme näyttämässä. Torstaina päättyy nappulakielto. Ikä-mies Hannu järjesti pienoisen yllätyksen "munuaisarvoillaan". Sitä seurataan. -henkilökunta-

   Poista