sunnuntai 10. syyskuuta 2023

Sofi, tuo kattilasta tuijottava tytär

Sofi, tuo Pesosen kattilasta tuijottava tytär, on parin viime viikon ollut erikoisen pirteä ja persoonallisen läsnäoleva. Sofi on muuten tunnettu melko verkkaisesta ja omissa oloissa viihtyvästä olemuksesta, mutta nyt Sofi on kiehnännyt henkilökunnan kanssa ja osallistunut aktiivisesti muiden mukana iltarientoihin tai muuten vain ollut persoonallisesti läsnäoleva. Paikoin Sofi on ollut iltarientojen kiintotähti, räjähtävä supernova, joka ei ole jäänyt huomaamatta!


TAPAUS I: Henkilökunta istahti aamupala pöytään ja nautti totutusti mansikkahillolla höystettyä puuroansa ja hörppäili kahvia. Sofi, joka ei likipitäen koskaan tule penkille henkilökunnan kanssa istuskelemaan, ilmaantui yhtä´äkkiä penkin päähän tapittamaan ja odottamaan rapsutuksia. Se ei olut hetken mieliteko, vaan Sofi istuskeli siinä pitkän tovin, ihmetteli pöydän tapahtumia ja nautti rapsutuksista.


Sofi piipahti henkilökunnan aamupalapöytään


TAPAUS II: Henkilökunta saapui mökiltä ja ansioituneen ja systemaattisen kastelun tuloksena, mökin pienviljelmät ovat tuottaneet mökkihistorian kookkaimmat porkkanat ja sipulit. Sofi on aina osoittanut mielenkiintonsa vihreään tavaraan ja varsinkin kauppaostosten yhteydessä kannettaviin pusseissa oleviin salaatteihin, mutta tällä kertaa Sofia kiinnosti myös sivupöydälle nostettu porkkapussi, jonka aukosta tervehti porkkanoihin vihreät varret. Vihreiden varsien kiinnostus ei saalaattihistoria jälkeen ollut erikoista, mutta sivupöydälle hyppääminen oli. 


Porkkananvarret sivupöydällä kiinnostivat


Ulkona tapahtuu, mutta mitä!?


TAPAUS III: Vettä satoi, sitä satoi juuri sen verran, että vesi rännistä saapuessaan asvaltille mateli hitaasti eteenpäin, ikäänkuin katsellen ja hakien reittiä johon se asvaltintekijöiden ammattitaidolla oli väistämättömän pakotettu. Sofi huomasi veden matelun ja nousi tuijottamaan sitä. Sofin koko olemus oli kissanpennun leikin ja uteliaisuuden summa, tapahtumien suurta vyöryä tietämättä seuraavaa siirtoa. Vierelle tuotu ruokakin sai "jäähtyä". Vasta kun vesi saavutti viemärin reunan, Sofi malttoi siirtyä ruokailemaan. 


Vesivana viihdytti Sofia




2 kommenttia:

  1. Ihana Sofi on löytänyt arjen ihmeitä vaikka kuinka monta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, Sofi on syksyn korvilla heittäytynyt aktiiviseksi. Kaikkia touhuja ei edes mainittu:) -henkilökunta-

      Poista