sunnuntai 10. joulukuuta 2023

Puun tilaaminen, kasaaminen ja käyttö reaaliaikaista utopiaa.

Black Friday tarjouksesta löytyi kissoille muhkea raapimapuu ja vieläpä kun olohuoneen seinustalla oleva osittain itse tuunattu puu oli hiipumassa jo ehtoo puolelle, tehtiin uudesta puusta kaupat. Ostoskeskus löytyi verkon nettisivuilta. Puu ostettiin Alankomaalaisen RHR Pets verkkokaupan kautta, joka on jokin aika sitten rantautunut myös Suomeen. Ja siitä syntyi idea. Seurataan blogin puolella puun saapumista, niin reaaliajassa kuin mahdollista. No. Nyt on 10.12. ja Black Friday oli reilusti marraskuun puolella. Ja puu on jo kovassa käytössä. Imuroitukin on jo pariin otteeseen.

3G-liittymäsi tullaan alas ajamaan ja sen seurauksena lähetämme sinulle uuden sim-kortin. Sinun ei tarvitse tehdä mitään. No jos ihan kirjaimellisesti otetaan tuo Elisan viesti, niin todellakaan ei tarvitse tehdä mitään kun ei pysty tekemään mitään! Rapimapuuta oltiin tuomassa, mutta nettiä viemässä. Aiemmin hyvin toiminut netti ei sitten uudella sim-kortilla toiminutkaan. Myymälässä myytiin uudempi diginatiivimpi liittymä ja siihen se jäikin. Reaaliaikaista raivoa koettiin, kun seikkailimme nykyteknologian viidakossa - ei edes kaverin kanssa hörpätyt vohvelikahvit johtaneet muuhun kuin viattomien ihmisten hersyviin naurukohtauksiin. Sitten teimme läpimurron. Yhdistimme mokkulan, reitittimen ja tikun yhdeksi ja samaksi ja päättelymme johti lähikaupassa piipahtamiseen ja toimivaan nettiyhteyteen. Mutta puu oli jo siinä vaiheessa kasattu ja korkattu.


Tuliko Sofikin pakettirekan kyydissä?

Kaikki osat levitetty lattialle.


RHR Pets. Kaikki sujui hienosti. Maksuvaihtoehtoja (mm. paypal ja klarna) oli sen meidän meidän makuun, että uskalsimme tilata. Tilaaminen oli selkeää, samoin yhteydenpito. Suurin haaste taisi olla jälleen kerran Post nord, joka hoiti toimityksen täällä päässä. Post nordilta tuli yht´äkkiä puhelinsoitto, että nyt tämä toimitus olisi pihassa ja henkilökunta siihen, että nyt tämä ihminen on töissä. Mitään ennakkoilmoitusta tavaran saapumisesta ei tullut. Mikäli ette nyt pysty ottamaan vastaan, menee se takaisin terminaaliin. Annoimme luvan viedä paketin sisälle, mutta kuskilla ei ollut siihen valtuuksia, vaikka juuri äsken henkilökunta ne antoi. Ei käy. Ei lupaa. Samaa soutamista ja huopaamista kuin edellisellä Post Nord kerralla. Asiakas on kuin marionetti nukke. Lopulta selvisi, ettei kuljettaja pörrää pakettirekalla vielä poispäin kaupungista ja hänelle sopi, että toimittaa puun kun henkilökunta on saapunut päivätöistä kotiin. Pakettirekka tuli toistamiseen ja kolmeen painavaan laatikkoon pakattu puu saatiin perille. 


Vähintään neljän käden keikka

Cat relax beige plus. Relax. Jaa. Cat relax. Kasaamisessa oli täysi työ. Tuli hiki. Ei mitään rentoa pienoismallin piipertämistä vaan oikeaa halon hakkuuta. Toinen kasasi ja toinen luki nuotteja - ohjekirjaa. Ja tottakai, lopulta ylimääräisiä ruuveja jäi käteen. Oli myös hetkiä jolloin yhden ihmisen kädet eivät riittäneet, vaan tarvittiin apukäsiä. Jotkut osat osasivat olla perin painavia ja jotkut osien kiinnitykset sellaisia, että tarvittiin tukevaa pitämistä, etteivät mene rikki. Jos tämä oli ollut amazing race - tehtävä, olisi tässä tullut merkittäviä eroja ja mainiota tosi-tv draamaa. 

Osa osalta puu suureni ja lopulta siitä tuli melko massiivinen. Mutta se on myös tukeva. Ei mitään vaaraa, että se kaatuisi. Kop kop, koputetaan varmuudeksi puuta. Siinä on kaksi pesäkuoppaa, mutta niiden ollessa käytössä, puu ei heilu yhtään. 


Jetta innostui uudesta puusta välittömästi.


Laku piipahti tiluksilla myös

Jetta testaa valmiin puun toimivuutta


Jetta omi puun välittömästi. Itseasiassa jo ennen avajaisia. Sittemmin sijaiskotikissa Regina, sekä Laku ovat viihtyneet pesissä ja Pesonen on ominut alhaalla maan rajassa olevan suuren pesäkolon itselleen. Pesät ovat isoja, joissa mahtuu reilusti pötköttämään, alakerran pesäkolossa ja aivan ylätasanteella on pehmeät pedit. Muutenkin puussa pääsee sivulle, ylös ja alas. 

Verenpaineet on jo hallinnassa ja hietkin ovat jo hiipuneet. Puu on paikalla ja koko porukka on tyytyväinen. Puuta käytetään ja sen käyttöä on mukava seurata. Kaikin puolin onnistunut hankinta. Keitetään siis kahvit. 


RHR Pets kotisivu: https://rhrpets.fi/

1 kommentti:

  1. No nyt on komia puu! Kyllä kannatti ostaa ja varmasti saa suosiota. Onnea uudesta puusta! (Täällä Postnord jätti viime viikolla paketin etuoven taakse pakkaseen ja lumisateeseen ilman mitään ilmoitusta. No sieltä se aikanaan löytyi, onneksi ei ollut mitään mikä olisi kärsinyt.)

    VastaaPoista