torstai 9. toukokuuta 2024

Kuninkaallisen Kanin puolikas. Jihuu!

 Paikallinen eläinkauppa kivijalkamyymälä Salamander (Salamanteri) järjesti kissanruokajätin Royal Canin kanssa kissa- ja koiraihmisille suunnatut arpajaiset. Palkintona oli tuoteämpäri. Tietysti suuri ja kaunis sellainen. Henkilökunnan arpaonni on vuosien saatossa ollut lähinnä hiustenhoitotuotteita tai jokin tarpeeton usb-kaapeli. Aiempaan menestymiseen nojaten toiveet eivät tälläkään kertaan olleet kovin suuret. 

Pyörähdys kaupassa kuitenkin nosti voittoprosenttia huomattavasti, sillä pikkuriikkisen pienet arpalipukkeet olivat vahingossa lipsahtaneet hieman sivuun, hankalaan paikkaan. Koska henkilökunnalla on joulun alla tapana piilottaa peukalon kokoisia tonttuja (kyllä) toistensa etsittäviksi, tajusi henkilökunta tilanteen vakavuuden - nyt oli parasta valmistautua voittamaan! Kaikki eivät välttämättä hiffaa kuponkeja. 

Sähköpostiin oli tipahtanut viesti. Olet voittanut tuoteämpärin! Kiljumista, shampanjaa ja unettomia öitä! Podium paikka! Lehdistöä odoteltiin, mutta se ei jostain syystä saapunut. Silmät kosteita hyväksyimme onnen. Olimme voittaneet ämpärin -  itseasiassa se oli puolikas ämpäri, sillä Royal Canin tuoteämpärit ovat puolikkaita. Oli kyllä polleaa kävellä kaupungilla puhdas ja painava ämpäri kädessä, kun tietää minkälaisia intohimoja ja uhrautumisia ilmaiset ämpärit aiheuttavat. Varmasti kaikki näkivät kuinka raskas se on kantaa. Se ämpäri. The Ämpäri.

Kotona laitoimme sen pöydälle. Oli se hiano. Se katseli meitä, me sitä. Hiano hetki. Mutta hianointa oli asettaa se lattialle. Se oli kuin monoliitti, joka suuruudessaan kiinnosti kissoja ja imi heidät liki. Sofi teki valloituksen ja hyppäsi - no, änkesi ja kampesi tynnyrin päälle ja oli kuin patsas jalustalla. Tontin varaaja. Eka. Sofi joka on porukan kookkain ja näemmä ahnein, ei arvannut mitä puolikas pokaali sisältää. Se meni nappiin. Kansi avattiin ja sisältö paljastui karulla raakuudella; kaksi nappulapussia ja kaksi märkäruokapussia. Yksi pussi oli Royal Canin light weight carea. Aikuisen kissan kuivaruoka, joka auttaa rajoittamaan painonnousua. Sofiii! Syömään! Jos Sofi olisi koira se murisi ja purisi, mutta nyt Sofi ainoastaan murisi. 

Helsingin Sanomat kirjoitti hiljaittain jutun haaveista ja onnellisuudesta. Pienistä sellaisista. Eittämättä tämä pieni onnenpotku jää muistoihin elämään kaikkine koukkuineen ja hienouksineen. Tämä oli ehkä hetken hurmos, mutta muistona ikuinen. Jihuu!


Sofi ekana paikalla omimassa jotain 

1 kommentti: