tiistai 6. lokakuuta 2015

Eka kertalainen

Aina kun Pesonen tekee jotain "ekaa kertaa", on se yhtä hämmästyttävää. Samalla se aavistuksen "järkyttää", mutta hyvällä tavalla. Mukavaa on huomata kuinka Pesonen elää rennosti ja kotoisasti, ollen rohkea oma itsensä. 

Laku (vas) jo maistanut rasvaa. Pesonen on haukannut, mutta ei uskalla
nuolaista.
Näitä "ekoja kertoja" ei metsästetä, ne tulevat Pesosen omasta tahdosta. Kuten esim. tämä ensimmäinen "eka kerta", johon Pesonen lähti mukaan kuunnellen muiden ääniä. Pesonen seisoi lähellä muuta porukka ja kuunteli lähinnä kuinka Sofi nuoli sormea, jossa tarjolla oli rasvapaakku. Sormen nuolemisesta lähtee pieni lipittävä ääni. Pesonen tuli uteliaisuutta lähemmäksi, koska huomasi, että nyt on tarjolla jotain mitä voi myös oikeasti nuolla tai jopa syödä. Työnsimme rasvapaakkuista sormea aavistuksen lähemmäksi, johon Pesonen reagoi haistellen ilmaa ja lopulta puolivahingossa nuolaisi sormenpäätä niin, että sai rasvaa suuhunsa. Yi...oi... Äimän käkenä Pesonen jäi mutustelemaan ja nuolemaan kokemaansa ja mausta kiinni saatuaan tyhjensi koko sormen! 


Sama on toistunut kertaalleen, mutta usein kun tarjoaa rasvapaakkusormea Pesoselle, vastauksena on varmuus-haukku sormesta. Ei se mitenkään vihainen puraisu ole, vaan kevyt haukkasu, jolla Pesonen tarkistaa tavaran. Yleensä tämän haukkasun jälkeen Pesonen poistuu paikalta. Tilanteeseen saattavat vaikuttaa eri asiat ja häiriötekijät (tuoksuja sormessa tai yli-innokas valokuvaaja) joihin Pesonen reagoi tavallaan. Pesosta sen suurempaa stressaamatta, on rasvanuolaisun valokuvaaminen jäädytetty, sillä kamerasta lähteviin ääniin Pesonen reagoi epäillen. Kuvaamiseen reagoivat myös kaikki muut ja myös sitä kautta Pesonen aistii tilanteen.


Pesonen Sofin (oik) kanssa iltaraveissa!

"Ekoista kerroista" tämä jälkimmäinen kuuluu siihen "järkyttävien" kategoriaan. On jo aivan luonnollista, että leikkiessään Pesonen vääntää vireystasonsa aivan uusille lukemille ja se näkyy aika lailla holtittomana ravaamisena sinne tänne ja siinä sivussa saattaa pieniä kolhujakin tulla. Tälläkin kertaa kyseessä oli normaali ravi-ilta menossa ja Pesonen juoksi porukoidensa perässä sinne tänne. Olohuoneen iso matto toimii jonkinnäköisenä karttana ja Pesonen osaa mitata askeleensa ja olinpaikkansa sen perusteella, jopa niin hyvin, että uskaltaa ja kykenee hyppäämään n. 40 cm:n korkean sohvan istuinosalle lattialta yhdellä loikalla suoraan juoksusta! Meinasi tämän nähtyä omena pudota kädesta, vaikka omenat ovat toisaalla kuin kädessä! Yleensä Pesonen tapailee tassullaan sohvan reunusta, ennenkuin hyppää sinne, mutta nyt Petsku ravasi Lakun perässä kuulon perusteella. Loikka oli aivan normaali ja onneksi onnistunut. Kolinoilta vältyttiin. Sillä lyömällä mieleen tulvahti joukko tilanteita, joihin tämä liukas lady saattaisi vauhdillansa joutua. Oli niin tai näin, Pesosen menoja on turha rajoittaa, vaan antaa Petskun hoitaa tonttinsa kuten haluaa. Selkeät vaaratilanteet ja -paikat rajataan tietysti, mutta muuten luotetaan Pesosen omaan harkintaan. Maalaisjärki olkoon käytössä.   

Pesosta ei nosteta erikoisasemaan näiden "ekojen kertojen" vuoksi, sillä harrastavat muutkin "ekoja kertoja" koko ajan, kuten esim. villinä kasvanut Piri, jonka luotto ihmisiin on ollut nolla. Pesosen "ekat kerrat" vaan tulee huomattua herkemmin ja väistämättä sokeuden vuoksi niitä tulee hämmästeltyä ja samalla myös "ihasteltua" herkemmin. 
Maukas - broilerin jauhelihakuutio 500 g


Maukas - broilerin jauhelihakuutio 500 g
Maukkaan broilerin 500 gramman jauhelihakuutio pakkaus on siinä mielessä mainio, että pienen kuution voi kätevästi ottaa ja sulattaa. Sulaminen kestää n 1/2 tuntia. Kätevien kuutioiden ansiosta tuotetta ei mene hukkaan. 
Sofille maistuvat kuutiot
Tuote on luonnollinen ja 100 % säilöntäaineeton. Se on kotimaista hienosti jauhettua broilerin lihaa ja pehmeää luuta. Kuution voi syöttää joko jäisenä, kypsennettynä tai heti sulamisen jälkeen.


Tämän mukavan pikaruuan etuna on kätevyys. Lähinnä siitä pisteet. Menekki on vaihtelevaa; lähinnä Sofille maistuu parhaiten.


Asteikko 1-5 tassua
  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti