maanantai 11. heinäkuuta 2016

Pinttymät ja Punaiset Rotat

Pinttyneet tavat, tavat joita teemme huomaamatta tai vahingossa tahalleen, "kiusaavat" itse kutakin, myös kissoja. Pinttyneitä tapoja on hauska seurata, sillä onneksi ne ovat pääosin harmittomia ja arkeen niin sulautuneita, ettei niitä edes huomaa. Kun alkoi koostamaan listaa, listasta alkoi loppujen lopuksi muodostumaan vallan herkullinen. 

Pesonen 

Pesonen Jetan perässä
Sokealla Pesosella pinttymät ovat aivan samanlaisia kuin muillakin, mutta aavistuksen "oireettomampina". Kun Pesonen saa Jetasta vähänkin vihiä, ei Petski pysty pitämään näppejään erossa, vaan pinttymän lailla kipittää seuraamaan.

Samantyylistä käytöstä villeine hyppyineen on parvekkeelta tulijoita kohtaan, mutta enimmäkseen se on luettavissa leikin varjoon.

Tapa tai pinttymä, mutta ruoka-aikaan n. 90%:sti Pesonen kiertää kipoille eteisen kautta, vaikka suora linja oviaukosta olisi lyhyempi.

Myös pallon etsiminen huutamalla lienee osin tapa, mutta myös pieni myös pinttymä. 


Laku

Lakun hulluin pinttymä tällä hetkellä liittyy TV-pöydän taakse kierähtämiseen. Pöydän ja patterin välissä on kissan sujahdettava rako ja sinne Laku yrittää pudottautua vieden päänsä tassujen ohitse ja samalla päätä kääntäen toiseen suuntaa tai jotain sen suuntaista. Mahdoton kuvailla. Asetelmaa Laku hakee 3-4 kertaa, jonka jälkeen päättää pudottautua suoraan, ilman suurempia kiemuroita.

"Vakavin" pinttymä Lakulla on kalan tuijottaminen. Kala on Lakun älylaite - se täytyy tarkastaa aika ajoin; kesken leikin, ruokailun tai sohvamakoilun.

Ajoittain Lakulla on tapana istua huoneen keskellä ja kiljaista "nau nau!". Se on porukan (Pesosen ja Sofin) kutsuhuuto ja toimii. Kaikki koolle!Jetta

Jetta

Jetalla selkeitä pinttymiä on vähemmän. Selkein lienee tällä hetkellä herätyskellon pärähdyttyä, sänkyyn hyppääminen ja herätykseen osallistuminen.

Leikin tiimellyksessä on myös osioita, jotka lähenevät tarttuneita tapoja. Tolppaan on pakko piipahtaa, keinolla millä hyvänsä!

Piri

Pirin pinttymät ovat enemmän sosiaalisia. Kun nukkuma-aika lähestyy ja jos silloin vielä notkutaan tietokoneella, tulee Piri naukumaan taakse, että nyt pitäisi lähteä jo nukkumaan, sillä jotakuta väsyttää.
  
Toinen pinttymä sijoittuu keittiöön. Kun rasvapurkki narahtaa auki, saapuu Piri paikalle vonkaamaan rasvapaakkua. Rasvapaakun saatua Piri livahtaa yhtä nopeasti pois, kun tulikin.

Ihmisten vessanoven ollessa suljettu, vaikka suihkuverhon kuivattelun ajan, vaatii Piri ovea auki. Heti sinne pitäisi päästä. Kun oven lopulta oven avaa, ei Piri sinne kuitenkaan mene. Joka tapauksessa Pirin mielestä oven kuuluu olla auki.


Tippa

Kun huoltajat uuvahtavat illalla ja painuvat nukkumaan, tulee Tippa (max 20s) sänkyyn ja odottaa että kainalokuoppaan tehdään kolo johon kellahtaa. Ajoittain Tippa saattaa olla myös oma-aloitteinen ja ottaa paikkansa heti, ilman kissamaisia kiemuroita.
 
Tuoreimpia tapoja Tipalla on pitää pömpelissä pötköttäen seuraa tietokoneella notkujan kanssa.


Hannu, siellä missä kuuluukin
Hannu

Hannun keittiöön liittyvä pinttymä on hieman samantyylinen kuin Pirillä. Hannu tulee flipperin pallomaisesti pöydän ruokapaikalle kinuamaan naksuja, kun pyörimme keittiössä. Rituaali on joka kerta samantyylinen ja usein se päätetään kunnon pääpusulla. Mikäli naksuja tarjotaan jonnekin muualle, saamme vastauksena hitaan ja ohitse menevän katseen. 


Sofi

Punaiset Rotat. Kaikki alkoi punaisista tumpuista, jotka laskettiin eteisen käytävällä olevan entisen sillitynnyrin päälle. Sofi kiipesi vessan reunaa pitkin katsomaan niitä ja melkein aina kun lähdemme, Sofi toistaa tapahtuman. Kesällä ei punaisia lapasia ole, mutta esim. pärekori tai reppu kelpaavat yhtä hyvin. Ja aina kiivetään vessan reunaa pitkin.Usein, liki pinttymän nimissä Sofi kun huomaa, yleensä Lakun olevan hyvällä pötköttelypaikalla, täytyy Sofin kammeta paikalle ja pudottamalla toinen pois, vallata se. Pinttymää vai kiusantekoa - tiedä häntä.

Sofi on ainoa kissoistamme, joka oksentaa kissan vessaan. Sen Sofi on tehnyt aina - viimeksi tänä aamuna, karvapallo puklua Sofi kipitti hiekkalaatikolle suorittamaan.  


6 kommenttia:

 1. Jokaisella on omat hauskat tapansa :D Lakun barbi-älylaite on kyllä söötti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lakun barbie alkaa olemaan eläkeläinen ja ehtoopuolella. Toivottavasti poika kestää kun aika koittaa.

   Poista
 2. Hauskoja tapoja kaikilla! Tuo Lakun kalarakas on kyllä paras :)

  VastaaPoista
 3. Hyviä huomioita, pitääkin listata näiden omien tapoja kanssa! Kissat ♥

  VastaaPoista