keskiviikko 17. elokuuta 2016

Retkikohteena Porvoon kissatalo

Porvoonseudun eläinsuojeluyhdistys oli järjestänyt popup-kahvila Cat Can Doon elokuun puoliväliin ja juuri niin, että aurinko pilkahti esiin iltapäivän kynnyksellä. Manuaalinen navigaattori oli hieman ihmeissään, kun kissatalon kulmilta ei löytynytkään kylttiä - pienen pyörähdyksen ja tiedustelun jälkeen pääsimme oikeaan suuntaan ja uljas vanha kansakoulu löytyi.
Porvoon kissatalo
Väkeä valui tasaiseen tahtiin, osa kävellen osa autolla. Kävellen sen vuoksi, että parkkitilat kissatalon pihassa olivat rajalliset ja autot oli jätetty Massakujan alkupäähän tien viereen (huom. tien viereen - Massakujan grillinpitäjä ei tykännyt hyvää, kun vieraat jättivät autojaan grillin asiakaspaikoille!).


Yksi persoonallisista kissojen
huoneista

Jos kansakoulun piha oli jo uljas, oli itse rakennus vieläkin uljaampi ja sen vuoksi Porvoon kissatalo soveltuu myös miespuolisille vieraille. Kukapa ei rakastaisi hienoja pönttöuuneja ja narisevia lautalattioita! Matka yläkerrassa siajitsevalle kirpputorille oli kuin huviajelu rakennustaiteen historiassa. 

Paikkaa on paranneltu myös talon nykyaikaisiin tarpeisiin ja tuoreen maalin tuoksun saattoi aistia, kun kierteli talon tiloja. Parantelu on tehty maltilla ja hyvällä maulla ja kissoille on rakennettu todella hyvät oltavat.

Vierailuaikojen kanssa täytyy siinä mielessä olla tarkkana, sillä ovet ovat auki vain tunnin verran päivässä - joka päivä klo 18.00 - 19.00. 
Popup-päivänä talo oli täynnä kissoista kiinnostuneita kahvittelijoita - oli pappaa ja paaperoa. Pikku paaperoille oli lystikkäästi järjestetty kadonneiden rusettien etsimistä ja pappaikäiset saivat kallistaa kahvikuppia herkullisten kahvisärvinten kanssa. Tunnelmaa riitti! Kahvittelun lomassa sai huokailla vastatuoreen emon hellää pentujen hoivaamista ja miettiä samalla nimikilpailun merkeissä viidelle vastasyntyneelle pikkuviikarille nimeä.


Pöydät notkuivat persoonallisia herkkuja

Pentuja riitti myös muissa huoneissa, sillä tällä hetkellä Porvoon kissatalo "pursuaa" n. paristakymmenestä pennusta. Tilanne Porvoon seudulla on sama kuin muualla, eli löytökissoja tulee yhä enemmän ja enemmän. Jos 2015 kissoja otettiin huostaan 146, niin tämän vuoden elokuussa on kissoja otettu jo 163!  Porvoon eläinsuojeluyhdistyksen esite viestittää maltillisesta 70-100 kissan vuosivauhdista.


Pentuja riitti Porvoossakin


Porvoon eläinsuojeluyhdistyskin tarvitsee tukea. Jäseneksi pääsee 17 eurolla ja sijaiskodiksi voi ryhtyä, kunhan löytyy pitkäjänteisyyttä ja kokemusta kissoista. Raha- ja tavaralahjoituksia otetaan aina vastaan. Lisäksi yhdistys peräänkuuluttaa talkoolaisapua ja kädentaitajia remontoiteihin.

Aamuisin kissatalolla asukkaiden tarpeista huolehtii palkattu työntekijä ja  iltavuorot hoituu vapaaehtoisvoimin. Lääkäri käy paikalla säännöllisesti ja hoitaa samalla jäsenien lemmikit peruspalvelulla, esim. rokotukset ja steriloinnit. 

Porvoon kissatalo on kaunis paikka ja käynnistä tulee hyvä olo. Kissoilla on hienot ja hellivät huoneet, joissa on tilaa liikkua. Myös kissatalon pihapiiri on kaunis. Pihan komistus on kädentaidolla korjattu piharakennus, joka kätkee sisäänsä entisen seitsenpyttyisen "mukavuuslaitoksen". Nyt tiloissa on pieni oleskelutila, joka odottaa lisää popup-kahvilan tyylisiä rentoja ja persoonallisia tilaisuuksia.
Porvoon kissatalo ja kirpputori löytyvät osoitteesta
Massakuja 1, 06750 Tolkkinen
Lisätietoja Porvoon eläinsuojeluyhdistyksestä:

5 kommenttia:

 1. Tuolta olen hakenut edesmenneen kissani Helmi Orvokki Naukulan. Elokuun 21 päivänä vuonna 2003. Ihana paikka jo silloin ja vaikuttaa, että on siitä vielä parantunut. Helmille oli annettu nimeksi Tutteli cremenvärisen värinsä vuoksi. Pitääpä tehdä lahjoitus tässä jossain kohdin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos muistirikkaasta tarinasta!

   Poista
  2. Täältäkös se Helmi Orvokki tuttelin tie Naukulaan vei.. Voi ♡
   Kaunis rakennus ja miljöö.Kissat saavat varmasti ansaitsemaansa hoivaa ja huolenpitoa.

   Poista
 2. Viehättävältä näyttää tuo paikka. Kiitos esittelystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa käydä, jos kohdalle sattuu. Sympaattinen paikka!

   Poista