keskiviikko 5. heinäkuuta 2017

Villit kesäperunat

Myös Pesonen kiinnostui tillistä
Henkilökunta hengähti ja piipahti mökkipalstalla. Näin kesällä kotiin kannetaan myös kasvimaan herkkuja ja tällä kertaa kassissa oli ainankin salaattia ja tilliä. Laskimme kassin lattialle ja sekös aiheutti kuhinaa. Varsinkin tilli osoittautui mielenkiintoiseksi. Koska emme olleet täysin varmoja tillin turvallisuudesta, jouduimme hieman toppuuttelemaan porukoita.

Eri sivuistoilta etsiessä, mitkä kasvit ovat kissoille myrkyllisiä, ei tilliä ole mainittu missään. Mm. Perniön seudun eläinsuojeluyhdistyksen sivuilta löytyy melko kattava listaus myrkyllisistä kasveistahttp://pernio.sey.fi/loytoelaimet/elaintietoa/myrkylliset-kasvit ).


Pitkin iltaa seurasimme, kuinka kissat hyppivät kuin perunat kattilassa, tillinoksan kimppuun. Siitä vaanittiin, nuuhkittiin ja saalistettiin. Se villitsi. Jos kiinnostus hieman tyrehtyi, tilli sujahti silmien ohitse maton reunan alle ja jälleen kiehui. Pesonen pyöri sen kimpussa, Laku loikki ja Hannu saalisti. Tillistä on moneksi!  

4 kommenttia:

 1. Tilliä, hmmm. Sitä ei olekaan tarjottu kissoille; pitääpä kokeilla. Ikkunalaudalla kasvava rucola on kiinnostava, mutta sitä ei ainakaan vielä ole maistettu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilli kyllä herätti huomion. Onhan siinä muhkea tuoksu! Rucola lienee jo huomattu ja rauhaan jätetty. PS. kun lueskeli tuota vaarallisten aineiden listaa, niin esim. raparperi sieltä pompsahti esiin. Sitä on tässäkin taloudessa liikkunut (kissat eivät ole saaneet). Eli hyvä välillä päivittää tietämyksiä. -henkilökunta-

   Poista
 2. Meillä oli alkukesästä pari kertaa tilliä nuuskittavissa, tai EIHÄN kissat tietenkään, koska se oli kielletyssä paikassa keittiön pöydällä jne. No kuitenkin, näytti siltä että vähän on pitänyt puskaa hajottaa, tuoksui kai tarpeeksi kiinnostavalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Löytyy siis toisenlainen "kiellyttyjen" lista. Ei kai siellä puskassa kukaan ole käynyt, muuten vain nuupahtaneet - tai sitten tilli-tonttu!

   Poista